Ekstra Bladet

ET NYT LIV PÅ VANDET

Pernille fik livsglæden tilbage i roklubben

-

SVISJ-SVISJ. SVISJ-SVISJ. De to sæt årer bliver trukket i takt, og den slanke båd rider skærer forbløffen­de hurtigt gennem vandet. Ved det årerne sidder to kvinder, som ubesværet holder den fælles rytme. Den ene er den 48- årige folkeskole­lærer Pernille Pedersen, som med sine stærke tag ligner en rutineret roer.

Det er hun også nu, men for få år siden havde hun aldrig siddet i en robåd.

– Jeg var gået gennem den værste skilsmisse, og jeg var helt nede i hullet. Jeg gik lægen, men jeg er ikke til piller og den slags. Så foreslog han, at jeg skulle prøve at ro. ’ Hvorfor fanden skal jeg begynde at ro,’ tænkte jeg dengang, men efter lidt tid gav jeg det en chance.

OG DET BLEV BEGYNDELSE­N på en ny livsstil. Nu kommer Pernille året rundt tre gange om ugen eller mere i Køge Roklub.

– Jeg kan ikke undvære det. Det vigtigste er fællesskab­et. Her bliver taget godt imod alle, tykke og tynde, unge og gamle – alle snakker med hinanden. Og når jeg sidder ude på vandet, så forsvinder alle mine problemer.

I DEN TRADITIONS­RIGE roklub på havnen i Køge er der også muligheder for at ro indendørs på de mange maskiner, der er stillet op i træningsru­mmet på førstesale­n, så det er en sportsgren, der kan dyrkes alle fire årstider – både i fællesskab og alene.

– Jeg har min egen nøgle, så jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil komme herned.

– Nogle gange kan det være fint nok bare at tage en halv times ergometer- roning, når jeg ikke har tid til at komme ud på vandet. Men i bund og grund er det fedeste, når vi gør det sammen.

SOM OFTEST ER DET naturoplev­elserne og fællesskab­et ude på vandet, der trækker Pernille ned i roklubben.

– Roning er motion for hele kroppen, pulsen kommer op, og det er ikke kun armene eller benene, man bruger.

– Og så giver det noget helt særligt at ligge derude i en båd og kigge ud over vandet. Livet er aldrig noget lort, når du sidder derude.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark