Ekstra Bladet

Eneste vigtige udstyr er gode løbesko

- FOTO: FINN FRANDSEN

Henrik Them er tidligere eliteløber, løbetræner og manden bag podcasten ’ Frontrunne­r’

– Når du først har knækket koden til at løbe, så kan du slet ikke undvære det. Du får en masse overskud og glæde ud af løbe regelmæssi­gt. Og så er det en nem sport at gå til, fordi den ikke kræver så meget udstyr. Du kan altid have et par løbesko med i kufferten, når du er ude at rejse, du kan komme ud i naturen, og i de her coronatide­r er løb også nemt at dyrke uden at komme for tæt på andre mennesker.

– Løb er for alle, men sporten er ekstra- god for folk, der har travlt. Du kan få meget ud af bare tre timers træning om ugen, og man kan lægge dem, hvor det passer ind i hverdagen.

– Det er en belastning­stung sport, så tag den med i ro i starten, og byg forsigtigt op. Det er som en uddannelse, hvor man starter roligt på første semester uden at læsse for meget på.

– Rigtige løbesko er det eneste udstyr, der er vigtigt – alt andet er bare lir. Gå ind i en specialbut­ik, og stol på den vejledning, som du får. Måske er skoene billigere på nettet, men får du en skade, fordi du køber de forkerte sko, er det lige meget, hvor billige de er.

– Det er vigtigt at få positive oplevelser, når du begynder at løbe. Derfor skal du ikke løbe alt for langt eller hurtigt, hellere skiftevis løbe og gå. Du må gerne have overskud og være frisk, når du kommer hjem fra din tur. Det handler om at være sulten efter at komme ud og at løbe igen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark