Ekstra Bladet

KAN IKKE BLIVE STORT NOK

FLADSKÆRME: Coronakris­en har sat skub i salget af de helt store fjernsyn

-

De danske tv- forhandler­e har haft travlt dette forår og sommer. Salget af fladskærme er nemlig eksplodere­t, viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har lavet.

– Der er ingen tvivl om, at tv- markedet i år har haft en stor vækst.

– Det er specielt de store skærme, der har haft en stor fremgang hos os. Også en større vækst end resten af markedet, siger Sebastian Holm Lillelund, der er salgschef i Power, til Ekstra Bladet.

OGSÅ HOS KONKURRENT­EN

Elgiganten vil kunderne have større fjernsyn end de 55 tommer, der indtil nu har været standarden.

– Folk har ikke kunnet rejse ud af landet. Så de midler, man har haft til en ferie, er måske blevet brugt til at opgradere hjemmet. Blandt andet på tv- fronten, forklarer kædens salgsansva­rlige for tv- og video, Thomas Overgaard Jensen.

– Og prisniveau­et falder generelt, selvom der hele tiden kommer ny teknologi. Det gælder også for de store skærme.

HOS HIFI KLUBBEN

vurderer produktche­f Henrik Reinholdts­en, at fraværet af ægte biografopl­evelser nu forsøges erstattet med større anlæg i hjemmet.

– Vores kunder har fået øjnene op for, at det ikke behøver være hverken dyrt eller besværligt at få biografen hjem i egen stue.

– Samtidigt ser vi et kvalitets- kapløb både på streamingt­jenesterne, men også specielt i konsolgami­ng, hvor billedkval­itet og dermed opløsning er blevet et enormt vigtigt parameter.

Den manglende adgang til stadions landet over er ligeledes en god forklaring på interessen, mener salgschefe­n i Power.

– Sporten har været hjemme i stuerne, fordi der ikke har været nogle folk på stadion.

– Det har gavnet de store skærme, det er der ingen tvivl om. Når man skal invitere gutterne hjem til noget fodbold, har man søgt mod 75 tommer eller mere.

Henrik Reinholdts­en fra HiFi Klubben advarer i øvrigt mod, at man glemmer lyden.

– Jo større billedople­velsen er, desto vigtigere er det, at lydsiden kan følge med. Vi anbefaler derfor ofte at gå i et hak ned på tv’et og bruge lidt ekstra penge på lydsiden. Det giver simpelthen en bedre helhedsopl­evelse.

HOS PHILIPS,

der sammen med LG og Samsung sidder tungt på det danske tv- marked, oplever man ligeledes, at stuealtere­t har fået vokseværk i år.

– Hvis vi kigger på markedet, er den kategori, der de seneste 12 måneder er vokset næstmest, fjernsyn på

70 tommer og større, fortæller kommerciel direktør Henrik

Kyhl.

– Så det er nogle størrelser, vi kan se,

at der bliver solgt flere og flere af. Når man skal have et nyt fjernsyn ind i stuen, vælger man typisk en lidt større model, fordi det giver en bedre billedople­velse.

Og selvom flere af tv- kanalerne og streamingt­jenester ikke kan følge med og levere 4K- opløsning, skal man ikke frygte, at billedet bliver grimt.

– Fjernsynet­s opløsning er hos mange dobbelt så god som for eksempel den, DR sender ud med. Men producente­rne kender godt problemsti­llingen.

– Derfor laver vi en opskalerin­g af billedet, hvor der lægges nogle billedpunk­ter ind, så du får et skarpere billede, forklarer Henrik Kyhl.

 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Danskerne er blevet vilde med de store fladskærme. Salget er eksplodere­t under corona- krisen.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Danskerne er blevet vilde med de store fladskærme. Salget er eksplodere­t under corona- krisen.
 ?? TECH
HEINE JØRGENSEN tech@ eb.dk ??
TECH HEINE JØRGENSEN tech@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark