Ekstra Bladet

Letheden har overrasket mig

-

Jeg var øm i to- tre uger, så var jeg klar igen. Jeg er vildt overrasket over, at man kan tage et organ fra én person og placere det i en anden, uden at har haft større gener og omkostning­er for mig

Som nyredonor og med et prædikat som sand hverdagshe­lt kunne Henrik Harding Nielsen nærmest gå på vandet efter at have givet sin ene nyre væk – ikke som den selvfede, men som den person, der fandt glæde og tilfredsst­illelse i at hjælpe et andet menneske, der i den grad havde brug for det.

– Jeg var øm i to- tre uger, så var jeg klar igen. Jeg er vildt overrasket over, at man kan tage et organ fra én person og placere det i en anden, uden at har haft større gener og omkostning­er for mig. Derfor vil jeg også gerne have budskabet ud om, at det ikke er nødvendigt at være død eller i familie med en nyrepatien­t for at blive donor. Det viser Brians og min historie. Som jeg sagde efter operatio

nen: Havde jeg flere af dem, jeg kunne give væk, gjorde jeg det uden at tøve igen.

DER ER IKKE antydninge­n af usikkerhed eller fortrydels­e i Henriks blik, og den 48- årige far til to døtre på 16 og 19 år har taget skulderkla­ppene til sig, vel vidende at det kunne han gøre med en vis selvtilfre­dshed og, ikke mindst, glæden over at se, at Brian er blomstret op.

– Min familie er pissestolt­e af mig, og de fleste kolleger har taget hatten af i respekt. Det glæder mig selvfølgel­ig. Men det, der glæder mig allermest, er at se, hvad operatione­rne har betydet for Brian og hans familie.

– Fysisk og mentalt har jeg intet mærket. Der skulle dog lige lidt tilvænning til, da jeg begyndte at arbejde igen, fortæller Henrik, der som Brian har knyttet et tættere og stærkere bånd til sin kollega og ven i de otte måneder, der er gået siden transplant­ationen.

– Jeg ved ikke, om jeg vil sige familiært bånd, men jeg har samtidig fået en rigtig, rigtig god ven. Det er sket, uden at noget er taget fra mig, og jeg har til gengæld fået en ven og en stolthed, som jeg ikke havde før, siger Henrik.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? – Det, der glæder mig allermest, er at se, hvad operatione­rne har betydet for Brian og hans familie, siger Henrik Harding Nielsen, der gav en nyre til sin kollega.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN – Det, der glæder mig allermest, er at se, hvad operatione­rne har betydet for Brian og hans familie, siger Henrik Harding Nielsen, der gav en nyre til sin kollega.
 ?? FOTO: METTE MØRK ?? Henrik kunne grine lige inden han blev gjort klar til operation tilbage i januar.
FOTO: METTE MØRK Henrik kunne grine lige inden han blev gjort klar til operation tilbage i januar.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark