Ekstra Bladet

Danskerne jagter brugte elbiler: Så hurtigt sælger de

- TEKST: NIELS FRIIS

SALGET AF NYE ELBILER er stigende herhjemme i Danmark, men interessen for de elektriske biler gælder ikke kun de nye biler.

Danskerne er nemlig også vilde med brugte elbiler. Det fortæller Jan Lang, som er markedsana­lytiker hos Bilbasen, til Ekstra Bladet.

– Vi kan se, at der er 10 til 15 gange flere visninger på de mest populære elbilmodel­ler sammenlign­et med, hvad vi har på gennemsnit­sbilen. For hybridbile­rne er det mellem seks og otte gange og endnu højere for de mest populære modeller som f.eks. Ford Kuga PHEV. Lige nu stiger udbuddet af brugte elbiler til salg med 50 om måneden, siger han.

Det vil altså sige, at interessen for brugte elbiler er kæmpestor, og at der kommer flere og flere brugte elbiler til salg. Så godt som de er kommet til salg på Bilbasen, er de dog væk igen. Det udmønter sig i antallet af dage, som bilerne ligger til salg på Bilbasen. Det er nemlig færre end for benzin- og dieselbile­r. De mest populære elbiler, som f.eks. Tesla Model 3, ligger gennemsnit­ligt til salg på Bilbasen i 14 dage. Til sammenlign­ing ligger en gennemsnit­lig benzin- eller dieselbil til salg i 58 dage, før den har fået ny ejer.

SPEKULERER MAN OVER,

om det kan være en god idé at købe ny elbil i forhold til gensalgspr­iser, har Jang Lang fra Bilbasen gode nyheder.

Generelt set holder nyere elbiler – fra 2019 og frem – nemlig prisen rigtig godt sammenlign­et med benzin- og dieselbile­r. Det er dog kun gældende for de nyere elbiler, understreg­er Jan Lang.

 ?? ARKIVFOTO: BENNY KJØLHEDE ?? En elbil som Tesla Model 3 får ikke lov at ligge længe til salg på Bilbasen.
ARKIVFOTO: BENNY KJØLHEDE En elbil som Tesla Model 3 får ikke lov at ligge længe til salg på Bilbasen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark