Ekstra Bladet

Kan ikke fylde fly

Trods meget få fly i luften havde Norwegian svært ved at tiltrække passagerer i august

-

Selv om Norwegian meget forsigtigt har sendt fly på vingerne igen i august, ser det ikke ud til, at kunderne strømmer tilbage til flysæderne hos det norske lavprissel­skab.

Norwegians trafiktal for august viser, at selv om Norwegians kapacitet er nede på seks procent af, hvad den var i august sidste år, så er belægninge­n faldet til omkring 60 procent.

Kapacitet er udtryk for, hvor mange passagerer Norwegian kan flyve med. Belægninge­n beskriver, hvor mange billetter der bliver solgt til de fly, der kommer i luften.

Selskabet har holdt mange fly på jorden, men er så småt begyndt at starte op med rejser igen, efter at nedlukning­en og rejserestr­iktioner for at inddæmme spredninge­n af coronaviru­s tog luften ud af luftfartsb­ranchen.

I august sidste år havde Norwegian sine fly omkring 90 procent fyldte. Det tal er altså nede på 62 procent i august i år.

DEN MÆNGDE AF tomme sæder giver næppe Norwegian lyst til at genåbne flere ruter, vurderer luftfartsa­nalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

– Mission genstart er blevet til mission koldstart for Norwegian. Det mindst betryggend­e ved det her er, at belægninge­n falder som en sten, siger han.

– Det er næsten ingenting, de har i luften. Og alligevel har de svært ved at fylde de her fly.

Det tegner også et billede af de mørke udsigter, der er for luftfartsb­ranchen, mener Jacob Pedersen, der dog er overrasket over, at Norwegian ikke har lettere ved at finde sine ben.

– Når Norwegian flyver så uhyggeligt lidt og alligevel ikke kan fylde flyene, siger det lidt om, at markedet er i dyb depression, siger han.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Norwegian satte meget få fly på vingerne i august, men trods det lille antal, var det ikke muligt at fylde flysæderne med passagerer.
FOTO: RITZAU SCANPIX Norwegian satte meget få fly på vingerne i august, men trods det lille antal, var det ikke muligt at fylde flysæderne med passagerer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark