Ekstra Bladet

Vil have billige færgebille­tter hele året

-

Corona har afholdt de fleste danskere fra udenlandsr­ejser denne sommer. Til gengæld har det betydet et vældigt boost i den nationale og lokale turisme. Hjælpepakk­er og tilskud til institutio­ner, museer og offentlig transport har nemlig i den grad lokket danskerne til at være turister i eget land. Og det skal gerne fortsætte, mener de fire ø- kommuner, Læsø, Fanø, Samsø og Ærø. Det skriver dr.dk.

Sammen retter de nu en fælles appel til Folketinge­t, hvori de udtrykker ønsket om, at den tilskudsor­dning, der giver billige færgebille­tter 46 uger om året, skal udvides til at omfatte hele året.

TILSKUDDET TIL FÆRGERNE

blev indført i 2016 for at trække flere turister i lavsæsonen. I foråret valgte regeringen imidlertid at indføre gratis færgetrans­port til øerne for fodgængere og cyklister i juli. Formålet var at styrke turismen under coronakris­en. Og det blev mildest talt en succes. Knap 1,1 mio. passagerer rejste i juli med de i alt 53 indenrigsf­ærger, hvilket er en stigning på 60 procent i forhold til 2019, skriver dr.dk.

Som reglerne er i dag, må de fire ø- kommuner ikke benytte tilskuddet til at nedsætte prisen på færgebille­tter fra den sidste lørdag i juni og seks uger frem for at undgå, at øerne bliver løbet over ende af for mange turister. Borgmestre­ne mener dog, at sommeren netop har bevist, at øerne såvel som færgerne sagtens kan håndtere de mange turister.

 ?? FOTO: EB REJSER ?? Ærø er en af de øer, som man i øjeblikket kan besøge uden at skulle betale for færgebille­tten. Den ordning vil øen gerne forlænge.
FOTO: EB REJSER Ærø er en af de øer, som man i øjeblikket kan besøge uden at skulle betale for færgebille­tten. Den ordning vil øen gerne forlænge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark