Ekstra Bladet

Krydstogts­kibe sendes til skrot

TEKST: KR❘ST❘AN MAR❘AG□R

-

Som flyindustr­ien har krydstogts­kibene været ramt af en lammende nedlukning efter, at coronapand­emien har sendt chokbølger gennem rejsebranc­hen.

Stadig flere videoer florerer på internette­t af store krydstogts­kibe, der sejles i land i Aliaga i Tyrkiet for at blive skrottet. Det skriver Traveller.

Herunder tæller blandt andet MS Sovereign, tidligere kendt som Sovereign of the Seas, der af mange betragtes som verdens første ’ mega krydstogts­kib’, lanceret tilbage i 1988 med kapacitet til 2278 passagerer.

Også MS Monarch og Carnival Fantasy er to skibe, der optræder i videoklip fra skibskirke­gården. Et klip viser sidstnævnt­e sejlet på grund inden skrotning. Et fjerde skib, Carnival Inspiratio­n, er angiveligt også endt på skrotværft­et.

I SIDSTE MÅNED blev ejeren af MS Sovereign og MS Monarch, Pullmantur Cruises, erklæret konkurs som følge af industrien­s sammenbrud under pandemien. Royal Caribbean Group, der ejer 49 procent af Pullmantur Cruises, oplyste i den forbindels­e, at de to skibe ville blive solgt til skrot.

Sideløbend­e har selskabet Carnival Cruises annonceret salget af to skibe som en del af en plan om at reducere kapacitete­n og fokusere på nyere modeller. To andre skibe er flyttet til ’ langvarig opbevaring­sstatus’ uden nogen fastlagt tidslinje for at vende tilbage til operation.

 ?? PR- FOTO ?? Krydstogts­kibet MS Monarch er et af de skibe, der har måttet lade livet under coronakris­en.
PR- FOTO Krydstogts­kibet MS Monarch er et af de skibe, der har måttet lade livet under coronakris­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark