Ekstra Bladet

Jomfru Ane Gade ryddet

-

Politiet ryddede fredag aften Jomfru Ane Gade i Aalborg for mennesker, men klubber og barer holdt fortsat åbent.

Det oplyste vagtchef Mads Hessellund ved Nordjyllan­ds Politi klokken 01 natten til lørdag.

– Omkring klokken 22 var der alt for mange mennesker forsamlet i Jomfru Ane Gade, vores festgade her i byen. Der var for lidt afstand mellem folk, så derfor valgte vi at sige, at de, der ikke var på værtshuse, skulle fordeles ud i resten af byen, sagde vagtchefen.

Gaden, der er centrum for byens natteliv, er i forvejen udpeget som et såkaldt hotspot, der er et område, politiet har særligt fokus på i forbindels­e med coronaviru­s.

Bøder

Politiet uddelte i forbindels­e med rydningen af Jomfru Ane Gade flere bøder. Politiet var til stede, til barerne lukkede klokken 02. Herefter forlod bargæstern­e området i løbet af kort tid, uden at politiet måtte gribe ind.

Nordjyllan­ds Politi har tidligere nævnt, at man kan udstede et opholdsfor­bud på stedet, for at undgå at for mange mennesker stimler sammen.

Et opholdsfor­bud betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område. Derfor må man eksempelvi­s ikke sætte sig ned.

Men almindelig færden som for eksempel gå- og løbeture samt hundeluftn­ing i området er tilladt.

Personer, der ikke overholder forbuddet, kan få en bøde på 2500 kroner med det samme. Det er ikke nødvendigt at give et påbud først, har Rigspoliti­et tidligere oplyst.

Ritzau

 ?? ARKIVFOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Fred og solskin i Jomfru Ane Gade. Men fredag aften var for mange mennesker samlet der.
ARKIVFOTO: RENÉ SCHÜTZE Fred og solskin i Jomfru Ane Gade. Men fredag aften var for mange mennesker samlet der.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark