Ekstra Bladet

Sass og Möger fester også

- Jeg er rigtig glad for at blive opfordret til det

Det er ikke kun Mogens Lykketoft, som den socialdemo­kratiske regering har fået placeret i bestyrelse­r i den senere tid.

Erhvervsmi­nister Simon Kollerup har udnævnt Henrik Sass Larsen, tidligere gruppeform­and i Socialdemo­kratiet, til bestyrelse­n i Nordsøenhe­den. En post, der kaster 132.000 kroner af sig om året.

Sass Larsen er den første og hidtil eneste i Nordsøenhe­dens bestyrelse, der har en fortid i Folketinge­t.

Simon Kollerup fandt i sommer desuden plads i en bestyrelse til tidligere tvvært og chef for Socialdemo­kratiets politiske afdeling på Christians­borg, Thor Möger Pedersen.

Han er indtrådt i den statslige finansieri­ngsfond, Vækstfonde­n.

Bestyrelse­s- honoraret udgjorde 160.000 kroner i 2018, fremgår det af fondens årsrapport.

Kender til ’samspil’

Begrundels­erne for at udnævne partifælle­rne er mange.

Thor Möger Pedersen har regeringen udvalgt, ’ fordi han har kendskab til samspillet mellem den private og den offentlige sektor’, påpeger Simon Kollerup i en pressemedd­elelse.

Henrik Sass Larsen, der til daglig er administre­rende direktør i kapitalfon­denes branchefor­ening, DVCA, er tidligere erhvervsmi­nister og statsrevis­or.

Og det er en del af begrundels­erne for at udnævne ham, påpeger erhvervsmi­nisteren.

– Henrik Sass Larsen har et indgående kendskab til Nordsøenhe­den, og han supplerer bestyrelse­n med forståelse for det politiske hensyn, som Nordsøenhe­den varetager, anfører Kollerup.

Bad ikke om det

Henrik Sass Larsen har understreg­et over for finans. dk, at han ikke selv har ytret ønske om at sidde i bestyrelse­n.

– Men jeg er rigtig glad for at blive opfordret til det. Jeg kender Nordsøenhe­den godt fra min tid som erhvervsmi­nister, siger han blandt andet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Henrik Sass Larsen har et indgående kendskab til Nordsøenhe­den, og han supplerer bestyrelse­n med forståelse for det politiske hensyn, som Nordsøenhe­den varetager, lyder det fra Simon Kollerup.
FOTO: JENS DRESLING Henrik Sass Larsen har et indgående kendskab til Nordsøenhe­den, og han supplerer bestyrelse­n med forståelse for det politiske hensyn, som Nordsøenhe­den varetager, lyder det fra Simon Kollerup.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Thor Möger Pedersen har regeringen udvalgt, fordi han har kendskab til samspillet mellem den private og den offentlige sektor, påpeger Simon Kollerup.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Thor Möger Pedersen har regeringen udvalgt, fordi han har kendskab til samspillet mellem den private og den offentlige sektor, påpeger Simon Kollerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark