Ekstra Bladet

Løkke får ingen hjælp fra Mette

- Hans Engell

Venstre- formand Lars HVIS DEN TIDLIGERE

Løkke håber på, statsminis­ter Mette Frederikse­n vil komme ham til undsætning med tilbud om f. eks. en ambassadør­post i udlandet eller anden statslig toppost, kommer han til at vente forgæves.

Regeringen har ingen planer om at kaste en krans ud. Dertil har forholdet mellem Løkke og Frederikse­n i årevis været for dårligt. I virkelighe­den startede det, kort efter Mette Frederikse­n blev formand for S i 2015, hvor hun følte, at Løkke behandlede hende dårligt og snød ved flere lejlighede­r.

De har gennem årene som regeringsc­hef og opposition­sleder haft et korrekt forhold, men uden den nære fortroligh­ed, der ellers ofte har kendetegne­t relationen mellem siddende statsminis­tre og deres forgængere og efterfølge­re.

med hemmeligt at LØKKES SENESTE STUNT optage Venstres hovedbesty­relsesmøde i Brejning på bånd har heller ikke styrket lysten til at skaffe ham et job. Den slags er aldrig sket i dansk politik og er i virkelighe­den langt mere skadeligt for bedømmelse­n af Løkke end selve bogen.

er relationen til Venstres TIL GENGÆLD tidligere næstforman­d og finansmini­ster Kristian Jensen væsentlig bedre. Så vidt jeg har hørt fra regeringsk­ilder, tilbød S- regeringen ham faktisk for nogen tid siden posten som Danmarks generalkon­sul i München, men Kristian Jensen takkede af personlige årsager nej.

Kristian Jensen foreslog som udenrigsmi­nister selv, at der blev oprettet en dansk repræsenta­tion i Bayern, der er et af Tyskland stærkeste økonomiske lokomotive­r og dermed interessan­t som satsningso­mråde for dansk erhvervsli­v og udenrigstj­eneste.

finde på noget. SÅ MÅ LARS LØKKE SELV

Hvad det bliver, ved ikke engang han selv. Derfor skrev han bogen ’ Om de fleste og det meste’ med det formål at finde ud af, hvem han selv er, og hvor han vil hen.

Den mission mislykkede­s, for på bogens sidste side giver han op, men erklærer dog, at han skal træffe en beslutning inden længe. Om han vil blive i politik ’ og sparke døren ind’ eller finde et job ude i den virkelige verden.

Venstres folketings­PÅ TIRSDAG HOLDER gruppe møde på Christians­borg. Spændingen handler mest om, hvorvidt Løkke dukker op efter den sidste uges ballade. Vil han forklare sig? Vil nogen overhovede­t sige noget om emnet? Vides ikke.

Indtil nu tyder det på, at ingen vil snakke om elefanten i lokalet. Det gør man til gengæld alle andre steder i Venstre, hvor der bl. a. i denne tid er opstilling­smøder til kommunal- og regionsval­g.

retter sig mod den tidligere MEGEN VREDE partiforma­nd; især fordi han optog det lukkede HB- møde. Det er ikke så meget indholdet af båndoptage­lsen, for rent faktisk blev der ikke sagt ret meget på det møde. Det blev der til gengæld på forretning­sudvalgsmø­det aftenen forinden, som Løkke så vidt vides ikke båndede med sin kuglepen.

princippet. En partileder bånMEN DET ER der ikke sin egen hovedbesty­relse. Men stemningen omkring Løkke er alligevel mest præget af sørgmodigh­ed. De fleste kan ikke lide det meste. Folk er kede af det. Ikke så meget på grund af bogen, men de mange interviews, Løkke er kommet med omkring et nyt parti ( som ikke nævnes i bogen), og udfald, som ikke kan tolkes som andet end kritik af Jakob Ellemann og partiets nuværende kurs.

i DR’s ’ Aftenshowe­t’ lige F. EKS.: FIK LØKKE nævnt, at han i modsætning til visse andre havde været medlem af Venstre, fra han var 16 år, og aldrig har været medlem af andre partier. Så fik Jakob Ellemann lige den.

Eller da han ved receptione­n på Restaurant Toldboden i anledning af bogudgivel­sen fejede V- meldingern­e af bordet med henvisning til, at Venstres Pressetjen­este havde udleveret talestrege­rne til folketings­gruppen.

massivt mediespotM­EN EFTER EN UGES light må Løkke se i øjnene, at hvis han med bogen ville kaste en line ud, så bed ingen på.

Ved receptione­n var Jan E. Jørgensen det eneste V-folketings­medlem, men heller ikke han har åbent snakket om at tilslutte sig et muligt nyt Løkke- parti. Så Løkke er helt alene.

udlændinge­politikken, NÅR DET GÆLDER fejlbedømm­er Løkke også sit eget parti. V har gennemført interne meningsmål­inger, som viser, at omkring 80 procent af deres vælgere enten vil stramme udlændinge­politikken eller fastholde den, som den er. Når det gælder udlændinge­politikken, er langt det overvejend­e antal V- vælgere på Inger Støjbergs ( og nu Ellemanns) side. Hardcore.

En partileder bånder ikke sin egen hovedbesty­relse

kommende beslutPOLI­TISK ER LØKKES ning ikke uvæsentlig. Forlader han V, vil der ikke længere være et SV- flertal. Det sætter regeringen i en ny situation, når der skal lægges strategi. Det var f. eks. SV- flertallet, der bar den store udlignings­reform igennem.

Løkke? I sin bog skriver MEN HVAD VIL han, at ’valget snart må træffes. Jeg kan mærke, at det er tæt på’. Også på det punkt presser Løkke sig selv til en beslutning, som han næppe har truffet.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Forholdet mellem Løkke og Mette har i årevis været dårligt, fastslår Hans Engell. Billedet her er fra overdragel­sen af Statsminis­teriet ved regeringss­kiftet i juni sidste år.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Forholdet mellem Løkke og Mette har i årevis været dårligt, fastslår Hans Engell. Billedet her er fra overdragel­sen af Statsminis­teriet ved regeringss­kiftet i juni sidste år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark