Ekstra Bladet

Har ikke fået en krone

-

PR- FOTO/ LARM FILM

Fotografer­ne bag den danskprodu­cerede film ’ Last Men in Aleppo’, der skaffede den i øjeblikket Emmy- nominerede instruktør Feras Fayyad hans gennembrud, har i flere år forgæves rykket for betaling for arbejdet.

På trods af mange henvendels­er til filmselska­bet har de endnu ikke fået løn.

– Vi har ventet, siden filmen udkom, og vi vil gerne skabe et nyt liv, hjem og en hverdag.

Bedt om at vente

– Det er svært at skulle blive ved med at finde energien til at fokusere på pengene efter de ekstreme oplevelser, vi havde, siger fotograf Thaer Mohammed..

Ekstra Bladet har fået indblik i fakturerin­ger og bankudskri­fterne i forbindels­e med filmen.

Selvom en del af pengene er overført til Kareem Abeed, der var coproducer på filmen og ansvarlig for betaling af fotografer­ne i Aleppo Media Center, fremgår det, at fotografer­ne endnu ikke har modtaget betaling for deres arbejde.

Stort restbeløb

Men det er ikke alene det aftalte beløb på 26.500 dollars eller 168.000 kroner, som fotografer­ne tre år senere stadig venter på at få i hænderne.

Det danske filmsselsk­ab LARM Film mangler nemlig fortsat at betale et beløb i 2020, der ifølge Ekstra Bladets kilder svarer til 150.000 kroner.

Ifølge Hassan Kattan forventede han og fotografer­ne kun at skulle arbejde med filmen i et par måneder.

De endte dog ifølge ham med at filme i over et år.

– Vi endte med at arbejde i meget længere tid, end vi først havde aftalt, og da vi fandt ud af, at vi faktisk havde et budget på 800.000 dollars, blev vi enige med Søren ( direktør i LARM Film, red.) om, at han skulle betale flere penge.

 ?? FOTO: MARIO ANZUONI/ RITZAU SCANPIX ?? Da alt var godt
Her ses Søren Steen Jespersen ( tv.) sammen med Feras Fayyad og Kareem Abeed ( th.), før samarbejde­t grundstødt­e i beskyldnin­ger om manglende betaling og løgne.
FOTO: MARIO ANZUONI/ RITZAU SCANPIX Da alt var godt Her ses Søren Steen Jespersen ( tv.) sammen med Feras Fayyad og Kareem Abeed ( th.), før samarbejde­t grundstødt­e i beskyldnin­ger om manglende betaling og løgne.
 ??  ?? Det havde store personlige konsekvens­er for de fotografer, der har filmet for Feras Fayyad i Syrien. I dag føler de sig svigtet af både ham og det danske filmmiljø.
Det havde store personlige konsekvens­er for de fotografer, der har filmet for Feras Fayyad i Syrien. I dag føler de sig svigtet af både ham og det danske filmmiljø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark