Ekstra Bladet

STJERNEINS­TRUKTØR

INGEN TJEKKEDE OPLYSNINGE­R: Oscar- og Emmy- nomineret filmmand fik danske støttekron­er med ansøgning, der ikke fortalte hele sandheden

- MAYA TEKELI Jeg tror på, at de instruktør­er, jeg arbejder med, taler sandt Jeg kan ikke samarbejde med nogen, der lyver for mig mt@ eb.dk

Problemern­e vokser for den syriske filminstru­ktør Feras Fayyad. Ekstra Bladet kan nemlig afsløre, hvordan han har pyntet på det cv, der sikrede ham og danske LARM Film offentlig støtte til ’ Last Men in Aleppo’.

I den nye sag kan man i Feras Fayyads cv se, at han forud for sine verdensken­dte danskprodu­cerede dokumentar­er angiveligt har taget en bachelor i ’ Audiovisua­l Arts and Film- making’ fra den internatio­nale filmskole EICAR i Paris.

Ifølge cv’et er han dimitteret fra skolen i 2006. Og det er vedlagt ansøgninge­r om økonomisk støtte til blandt andre Det Danske Filminstit­ut, Danmarks Radio, Sundace Institute og Danida.

Problemet er bare, at skolen ikke kan finde spor efter, at han skulle have gået der.

Skrev en mail

En repræsenta­nt fra EICAR oplyser således til Ekstra Bladet, at Feras Fayyad aldrig er dimitteret fra skolen med en BA, som det ellers fremgår af hans cv, på de sociale medier og flere artikler. Skolen har alene hørt fra Feras Fayyad i 2012, hvor han sendte en mailforesp­ørgsel om prisen for et års BFA- forløb.

Han vendte dog aldrig tilbage med en ansøgning.

Repræsenta­nten har samtidig på vegne af Ekstra Bladet kontaktet tidligere studerende, der skulle have været hans klassekamm­erater. Men heller ikke de har mødt ham.

Løgn er no- go

Tidligere direktør i det nu konkursram­te produktion­sselskab LARM Film Søren Steen Jespersen er overrasket over, at Feras Fayyad ikke var ærlig om sin uddannelse.

– Selvfølgel­ig vidste jeg ikke det. Jeg tror på, at de instruktør­er, jeg arbejder med, taler sandt, så jeg har hverken med ham eller andre været inde og tjekke op på det, siger han til Ekstra Bladet.

Søren Steen Jespersen mener ikke, at han ville arbejde sammen med Feras Fayyad, hvis han var blevet opmærksom på, at han ikke var uddannet fra EICAR, da de indledte deres samarbejde i 2015.

– Jeg er sådan set ligeglad med, hvor han er uddannet, eller om han har en uddannelse.

– Men jeg kan ikke samarbejde med nogen, der lyver for mig, siger han.

Ekstra Bladet har kontaktet Feras Fayyad for at spørge, hvorfor han flere steder skriver, at han er uddannet fra EICAR, når skolen ikke kan finde nogen informatio­ner om ham. Han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark