Ekstra Bladet

Status: Seks bag tremmer, fire efterlyst

-

Knap ni timer før drabet på rocker- lærlingen fra Satudarah, Mohammad Al- Zerjawi, blev den 25- årige rapper Abukar Ali, kaldet Shmur, dræbt af to skud på Observator­ievejen 1 ved Jydsk Væddeløbsb­ane – angiveligt også i forbindels­e med en hashhandel, der løb af sporet.

Næppe en sammenhæng

De to sager har dog næppe sammenhæng, men Østjylland­s politi er godt gang med opklaringe­n af begge kriminelle opgør.

I sagen om drabet på Satudarah- prospect Mohammad Al- Zerjawi er to varetægtsf­ængslet og to efterlyst, alle fra Brabrandgr­uppen, mens en 41- årig københavne­r er fængslet for drabet på rapperen Shmur.

Desuden er tre mænd på 41, 44 og 21 varetægtsf­ængslet for at have deltaget i en handel med 36 kilo hash forud for drabet, og to er efterlyst for deres roller i sagen, nemlig den 45- årige Mike Birkholm Bruus og den 25- årige Omar Mohamad Metashar.

Drabet på Shmur skete i forbindels­e med, at den 41årige københavne­r, der tidligere er dømt for narkohande­l, var kørt til Aarhus for at købe 36 kilo hash for 1,6 mio. kr. af den gruppe, som Shmur deltog i.

Mødet mellem hashsælger­ne og køberen eller køberne var aftalt på forhånd og fandt sted klokken 19 den 22. juli ved p- pladsen på Observator­ievejen. Efter skyderiet kørte flere biler fra stedet, og mindst den ene blev fundet udbrændt.

Formodet hash- røveri

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skulle hash- sælgerne have forsøgt at røve den 41- årige for pengene og/ eller hashen, så han trak en pistol og skød. Disse oplysninge­r er ikke bekræftet af politiet, der kører en meget lukket efterforsk­ning.

Af sigtelsen mod den 41årige formodede drabsmand fremgår det, at han skød Shmur ’ muligt i forening med en medgerning­smand’, som altså endnu ikke er fundet.

Den 41- årige har relation til hashmiljøe­t i Pusher Street på Christiani­a.

Der har i sommer været mangel på hash på Christiani­a, og priserne har været stigende.

Det kan forklare, at den 41- årige søgte mod bandemiljø­et i Aarhus for at få friske forsyninge­r.

Han er også sigtet for inden drabet på Shmur at have købt de 36 kilo hash til en værdi af 1,6 mio. kr. js

 ??  ??
 ?? POLITIFOTO ?? Politiet efterlyser fortsat disse to mænd, Mike Birkholm Bruus, 45, og Omar Mohamad Metashar, 25, for at have haft roller i overdragel­sen af 36 kilo hash forud for drabet på rapperen Shmur.
POLITIFOTO Politiet efterlyser fortsat disse to mænd, Mike Birkholm Bruus, 45, og Omar Mohamad Metashar, 25, for at have haft roller i overdragel­sen af 36 kilo hash forud for drabet på rapperen Shmur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark