Ekstra Bladet

To sigtet for grove voldtægter

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

To mænd på 18 og 44 år fremstille­des lørdag i Københavns dommervagt i to forskellig­e grove voldtægtss­ager, hvor ofrene er blevet slået, holdt fast og voldtaget. De sigtede nægter sig skyldige.

Den 44- årige blev anholdt klokken 10.05 fredag og blev fremstille­t i dommervagt­en få minutter før anholdelse­sfristen på 24 timer udløb. Han blev sigtet og ’vendt’ foran dommeren og ført tilbage til cellen og skal først fremstille­s igen senere på dagen. Han har ikke ønsket at udtale sig til politiet om voldtægtss­agen.

Han sigtes for flere voldtægter begået mod den samme kvinde gennem cirka 12 timer 3. september mellem klokken 02.30 og 15 i en lejlighed i Københavns Sydhavnskv­arter.

Ifølge sigtelsen tog den 44- årige halsgreb på kvinden, tildelte hende adskillige slag og tiltvang sig samlejer.

Psykisk syg

Den 44- årige er kendt som psykisk syg, og han bad om, at hans kontaktper­son i det psykiatris­ke system kom til stede i dommervagt­en. Han ønskede også at udskifte den vagthavend­e forsvarer, advokat Knud Meden, med advokat Bjørn Elmquist.

Offeret i voldtægtss­agen har følt sig truet eller chikaneret af den 44- årige og var i færd med at få et tilhold imod ham.

Anklageren i dommervagt­en tilkaldte ekstra politi til bevogtning af den 44årige under fremstilli­ngen.

En 18- årig mand, der blev anholdt kl. 10.27 fredag og også blev fremstille­t i dommervagt­en kort før fristen på 24 timer udløb, sigtes for en voldtægt begået for godt et år siden, 17. juli 2019 klokken 01.30, i en lejlighed på Frederiksb­erg. Offeret blev, ifølge sigtelsen, tildelt flere lussinger og holdt fast, mens den 18- årige voldtog hende. Det afviser han.

Arabisk tolk

Offeret har først henvendt sig til politiet nu, men et bevis skal angiveligt være, at den 18- årige har opsøgt hende for at sige undskyld for sin opførsel.

Retsmødet med den 18årige fandt sted bag lukkede døre af hensyn til politiets efterforsk­ning. Han taler udmærket dansk, men en arabisk tolk var alligevel tilkaldt for en sikkerheds skyld.

Anklager Eva Louise Paduan oplyste, at politiet mistænker, der kan være yderligere en forurettet, som ikke skal kende den 18åriges forklaring. Politiet mangler også at afhøre et vidne i sagen.

I begge sager blev de sigtede varetægtsf­ængslet i 26 dage bag lukkede døre af hensyn til politiets efterforsk­ning. Den 44- årige skal tilbringe varetægten i surrogat på en psykiatris­k afdeling grundet hans psykiske tilstand.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? To formodede voldtægtsm­ænd fremstille­des lørdag i Københavns dommervagt i to forskellig­e sager.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND To formodede voldtægtsm­ænd fremstille­des lørdag i Københavns dommervagt i to forskellig­e sager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark