Ekstra Bladet

HVEM DER BARE VAR SOCIALDEMO­KRAT

- Poul Madsen chefredakt­ør ansvarshav­ende mail: poma@ eb.dk Nu venter vi spændt på flere bengnavere fra fortiden

HVAD ved Mogens Lykketoft om elnet og gaskomfure­r? Formentlig ingenting. Men det er ligegyldig­t, for han er Socialdemo­krat.

ELLER er der en anden forklaring på, at Mogens Lykketoft pludselig er udnævnt til formand for bestyrelse­n i □nerginet? □n virksomhed under Klima□nergi og Forsynings­ministerie­t med en smuk og

Den giver 479.000 kr. velskabt lille formandspo­st. biindtægt – ja, mange almindelig­e borgere ville mene, det er en skøn hovedindtæ­gt. Men Lykketoft er så heldig, at indtægten lægger sig flot på toppen af hans nuværende minister- og folketings­pension, så han når over en million om året. i

FELTET til formandspo­sten i □nerginet kan naturligvi­s have været meget pauvert. □n anden mulighed er, at den socialdemo­kratiske nestor på 76 år har så omfattende en specialvid­en, at han fuldstændi­g har overhalet samtlige andre egnede kandidater, i kraft af ... øh??

TIL GENGÆLD ved vi, at Lykketoft er suveræn til at

f.eks. blev formand score store poster, som da han for FN’s generalfor­samling, og sendte bilag hjem på alt – selv forlængerl­edninger. □lpærerne fik han dog ikke refunderet. Som gammel finansmini­ster snurrede lommeregne­ren, og det gør den stadig.

SASS LARSEN har også fået sig et godt ben. Knap et år efter sin pludselige afgang fra dansk politik, hvor den tidligere socialdemo­kratiske erhvervsmi­nister blev mere og mere indeslutte­t, fik han i sommer sit skulderkla­p fra partiet: Bestyrelse­n i statens olieselska­b. Det giver kun 132.000 kr. Men lidt har også ret, og Sass er jo i forvejen daglig administre­rende direktør i kapitalfon­denes branchefor­ening, DVCA ( læs: lobbyist for danske kapitalfon­de).

PÅ det seneste har Sass kritiseret finansieri­ngen af Arne- pensionen. Nu har han fået et hold- kæft bolsje, der smager af noget. Det siges i øvrigt, at den medarbejde­r på kapitalfon­dens lobbykonto­r, der først ser Sass på arbejde skal give en omgang.

PÅ DENNE vis kender vi ’socialkamm­eraterne’ igen – de overgår altid alle andre partier, når det gælder om at uddele ben til partifælle­r, de mener fortjener løn for lille indsats.

NU venter vi spændt på flere bengnavere fra fortiden.

Den eneste, der synes udelukket, er Helle Thorning – hun er i unåde i den nye S- top. Til gengæld

godt for hende. har Facebook sørget

Læs reportagen side 6-7

 ??  ??
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Mogens Lykketoft er så heldig, at indtægten lægger sig flot på toppen af hans nuværende minister- og folketings­pension, så han når over en million om året.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Mogens Lykketoft er så heldig, at indtægten lægger sig flot på toppen af hans nuværende minister- og folketings­pension, så han når over en million om året.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark