Ekstra Bladet

Favorit- forvirring

Jumbo-Visma svingede pisken, men Primoz Roglic satte ikke nådestødet ind, hvilket undrer Michael Rasmussen

-

LOUDENVIEL­LE (Ekstra Bladet): Tre imponerend­e tinder i Pyrenæerne fordelt over 140 km indbyder til angreb. Ja, det kræves næsten.

Derfor var der også lagt op til det helt store favoritsla­g, da Jumbo- Visma på Port de Balès – årets første stigning uden for kategori – sendte schweizerk­niven Wout Van Aert i front og senere på Col de Peyresourd­e smed det store trumfkort med en brutal føring fra Tom Dumoulin.

Konkurrent­erne raslede fra favoritgru­ppen, og da Dumoulin slog ud, hvilede alles øjne på kaptajn Primoz Roglic.

Gylden mulighed

Det blev dog UAE’s stjernefrø Tadej Pogacar, der spillede ud og fik Roglic og Nairo Quintana ( Arkea- Samsic) med sig. Væk var Egan Bernal (Ineos), Miguel Ángel López ( Astana) og den gule trøje, Adam Yates ( Mitchelton- Scott).

En gylden mulighed for at lave ravage – med derefter rørte Roglic ikke mere på sig – heller ikke da Pogacar lidt senere drev væk og tog i alt 40 sekunder.

Det forstår Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, intet af:

– Jeg synes, at Roglic og Nairo Quintana forspilder chancen. For de havde krammet på Egan Bernal – og det er ikke sikkert, at den chance opstår igen.

God moral

– Jumbo- Visma har været stærke hele året, men nu er der måske sprækker i panseret.

– De spillede Dumoulin af banen, og det havde de ikke behøvet. Men det kan give et godt cykelløb, for det har de andre også set. Jeg er sikker på, at Quintana og Pogacar forlader etapen med rigtig god moral, siger Michael Rasmussen.

Den manglende angrebslys­t var ikke noget, Roglic efter etapen dvælede meget ved.

– Der var ikke en kamp om sejren, og så bliver det anderledes. Ja, der var hul til de andre, og tempoet var højt. Men der kommer flere hårde dage, svarede sloveneren kryptisk, da han blev spurgt ind til det.

Det sidste har han ret i. Allerede i dag er der flere Pyrenæer- bjerge på menuen, når feltet skal over fem af slagsen med kategori 1stigninge­n Col de Marie Blanque som det sidste – måske et afsæt til nye favorit- stridighed­er.

– Jeg tror på et godt cykelløb – især de sidste fire km. på Marie Blanque. De er latterligt stejle, og der kan man for alvor få skovlen under konkurrent­erne, siger Michael Rasmussen.

Jumbo-Visma har været stærke hele året, men nu er der måske sprækker i panseret

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Første angreb
UAE’s stjernefrø Tadej Pogacar ( til højre) blev den første der angreb på Col de Peyresourd­e og han fik Nairo Quintana ( til venstre) og Primoz Roglic med.
FOTO: RITZAU SCANPIX Første angreb UAE’s stjernefrø Tadej Pogacar ( til højre) blev den første der angreb på Col de Peyresourd­e og han fik Nairo Quintana ( til venstre) og Primoz Roglic med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark