Ekstra Bladet

Mørkøv var med for at destruere

-

LOUDENVIEL­LE (Ekstra Bladet): Da Tour de Francefelt­et lørdag drejede ind i Pyrenæerne var det med Michael Mørkøv helt i front i dagens udbrud.

Et ganske uvant syn. For selv om Mørkøv tilbage i Tour- debuten i 2012 ganske vist havde seks dage i den prikkede bjergtrøje, så er stejle stigninger ikke hans speciale.

Det var da også næsten en fejl, indrømmede Deceuninck- Quickstep- rytteren i mål.

– Det var ikke på nogen måde planlagt. Jeg går med i starten for at neutralise­re det – vi var ikke interesser­ede i, at der skulle komme så stor en gruppe af sted.

– Feltet stopper bagved, og jeg havner i gruppen. Jeg var ikke interesser­et i at øge forspringe­t – vi ville holde muligheder­ne åbne bagfra. Så jeg sad bare på hjul, sagde Michael Mørkøv.

Det skabte ikke just god stemning i den 13 mand store gruppe, men Mørkøv forsøgte at holde sig helt ude af diverse diskussion­er.

Sat tidligt

– De prøvede nogle gange at argumenter­e for, at jeg skulle køre med rundt. Men jeg måtte forklare, at jeg ikke var interesser­et – tværtimod var jeg med for at destruere det.

– Så jeg forsøgte bare at holde mig i baggrunden – jeg synes, at det ville være usportslig­t at køre imellem i en gruppe, der samarbejde­de, påpegede han.

Han blev ganske som forventet sat tidligt og kunne derefter lade sig falde tilbage til favoritfel­tet, hvor han efter Port de Balès kunne hjælpe kaptajn Julian Alaphilipp­e – indtil han igen blev sat.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Det var ikke på nogen måde planlagt. Jeg går med i starten for at neutralise­re det, fortalte Michael Mørkøv om det udbrud han kom til at sidde med i.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Det var ikke på nogen måde planlagt. Jeg går med i starten for at neutralise­re det, fortalte Michael Mørkøv om det udbrud han kom til at sidde med i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark