Ekstra Bladet

BUDGETLOFT

- Hvis jeg siger nu, at vi vinder mesterskab­et om tre år, vil jeg overdrive

tyder, at der skal kastes lidt ressourcer efter 2021- bilen.

Her er chancen

Håbet er, at Ferrari møder til næste sæson med en mere konkurrenc­edygtig motor, men satsningen er 2022, hvor drastiske ændringer i reglemente­t skal bringe Formel 1- feltet tættere på hinanden.

Her håber Günther Steiner på at opleve noget, som han ikke har prøvet siden Monza 2001 med Jaguar. At se sin kører på podiet. De nye biler er chancen, fastslår Haas- teamchefen i et eksklusivt interview med Ekstra Bladet.

– 2022 er muligheden. Alle spørger, hvad I gør til 2021. Ja, du vil altid præstere og gøre dit bedste, men hvor vi er i øjeblikket, skal vi fokusere på 2022. Det byder på et nyt reglement, nye økonomiske regler.

Intet er sikkert

– For første gang er de store teams i en mere lignende situation som de mindre, når de skal udvikle bilen. De må ikke bruge de samme ressourcer, som de har gjort hidtil. Så vi skal prøve at få det bedste ud af den situation. Intet er sikkert, men i det mindste har vi chancen, siger Günther Steiner.

Han er dog ikke så naiv, at han forventer at se Haas køre med om sejre allerede om to år. De store teams satte allerede skub under deres udvikling af 2022- bilerne i 2019!

Men før fordelene langsomt udjævnes, som alle skal operere for færre penge, er målet smage podiets champagne.

– Hvis jeg siger nu, at vi

Fra 2021 må Formel 1- holdenes budget maksimalt være 145 millioner dollar minus en række undtagelse­r som kørerlønni­nger, marketing og motorudvik­ling. ❘ 2022 bliver det 140 millioner dollar og i 2023 135 millioner dollar.

Haas har i sin tid i Formel 1 opereret på et budget mellem 100-140 millioner dollar. Mercedes og Ferrari toppede sidste år med budgetter på den dyre side af 400 millioner dollar.

Med undtagelse­rne indregnet brugte denne duo samt Red Bull over 200 millioner dollar. McLaren og Renault lå omkring 145 millioner dollar, mens de fem øvrige teams lå omkring 90-120 millioner. vinder mesterskab­et om tre år, vil jeg overdrive, og det vil være for optimistis­k, men jeg tror, at for alle – ikke kun Haas – at der en en mulighed for at blive

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Godkendt
Kevin Magnussen nåede Q2 for første gang siden Steiermark­s Grand Prix i juli og for anden gang i år, mens Romain Grosjean kvalificer­ede sig som nummer 16.
FOTO: RITZAU SCANPIX Godkendt Kevin Magnussen nåede Q2 for første gang siden Steiermark­s Grand Prix i juli og for anden gang i år, mens Romain Grosjean kvalificer­ede sig som nummer 16.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark