Ekstra Bladet

Ferrarifad­æse

- FOTO: GETTY IMAGES

mestre i den næste femårige periode. Sådan skal man tænke.

Flere ressourcer

– I begyndelse­n bliver det naturligvi­s sværere, fordi de store teams har flere ressourcer, som de kan bruge NU, og de har en fordel, fordi de opererer på en større skala.

I teorien ændrer det sig om fem år, og konkurrenc­en bliver mere lige, så et mindre hold kan vinde verdensmes­terskabet. Jeg siger ikke, det bliver os, men målet er podier i første omgang, konstatere­r Haasbossen.

Hidtil har Haas’ skæbne i

Formel 1 været tæt forbundet med samarbejds­partneren Ferrari, som foruden motoren leverer de dele af bilen, som reglerne tillader.

Da Ferrari havde en god bil i 2018, smittede det således af på kundeteame­t. Når de har en dårlig som i 2020, sker det samme.

Renault mister næste år McLaren som motorkunde og har tanker om at få sig et B- hold, men selv om Günther Steiner ikke afviser andre partnerne, bliver det ikke på den korte bane.

Hård periode

– Vi ændrer ikke noget nu. Efter min mening ville det heller ikke være optimalt, når budgetloft­et kommer i spil.

Denne model blev lavet for at være mere effektiv. Vi er bare nødt til at finjustere den en smule og få lidt mere ud af den.

– Vi så i 2018, at den fungerede, vi tabte lidt

perfori 2019, mens dette år mance bare helt generelt er svært med pandemien.

Vi skal igennem den her hårde periode, måske også lidt til næste år og så se frem til de nye regler i 2022, hvor vi forhåbentl­ig kommer godt med igen, siger Haas- bossen.

MONZA ( Ekstra Bladet): Tribunerne er tomme på Monza, hvilket Ferrari skal være glade for, da teamet skuffede deres tifosi fælt.

De særlige motorindst­illinger til kvalifikat­ionen er forbudt fra denne uge, men det gjorde nu ikke den store forskel for holdene med Ferrari- motor.

For første gang siden 1986 starter ingen Ferrari løbet på hjemmebane­n i top ti. Og for første gang siden 1966 starter en Ferrari uden for top 15.

Charles Leclerc begynder løbet som nummer 13 med Sebastian Vettel helt nede på 17. pladsen.

Slået af Kevin

Faktisk blev den tyske firedobbel­te verdensmes­ter slået af både Kimi Räikkönen og Kevin Magnussen.

MONZA ( Ekstra Bladet): Som F3- sæsonen lakker mod enden, kørte danske Frederik Vesti et af sæsonens bedste løb.

Den 18- årige jyde styrede på suveræn vis sin Premaracer fra niendeplad­sen til sejren og udløste samtidigt holdenes mesterskab til Prema Powerteam i næstsidste afdeling af F3- mesterskab­et.

Vesti startede kun nier og fik ikke den optimale

Danskeren nåede Q2 for første gang siden Steiermark­s Grand Prix i juli og for anden gang i år, mens Romain Grosjean kvalificer­ede sig som nummer 16.

For anden weekend i træk var han dog af banen i sit sidste forsøg, hvilket kostede en enkelt placering på startgridd­en, da Alfa Romeos Kimi Räikkönen satte sin sidste omgang sammen.

– Jeg kæmpede kun med Kimi.

Jeg vidste, at jeg skulle bruge en meget god omgang for at slå ham, så jeg havde ikke det store at tabe. 15. pladsen var garanteret, og det bedste jeg kunne håbe på var 14’ er. Jeg gik efter den, men det lykkes ikke, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Springet op til Charles Leclerc på 13. pladsen var start, men som løbet skred frem, stod det klart, at Prema havde sat bilen helt rigtigt op.

Dansk tredjeplad­s

En safetycar samlede feltet, hvorefter danskeren for alvor kunne starte sit tog mod podiet.

Mesterskab­et står mellem Vestis teamkammer­ater Oscar Piastri og Logan Sargeant, men med sejren kan Frederik Vesti imidlerfor stort til, at nogen af Ferrari- kunderne kunne have nået ham.

Kæmpe farce

Sidste års kæmpe farce i Q3, hvor ingen ville føre feltet an på Monza, fordi den rette slipstrøm bag en anden bil hurtigt er et halvt sekund værd, udeblev.

Men Q1 var en meget rodet affære, hvor blandt andre Sebastian Vettel blev fanget.

Største offer for den manglende kvalifikat­ionsindsti­lling var tilsynelad­ende Honda og Red Bull.

Lewis Hamilton snuppede endnu en pole- position marginaler foran Valtteri Bottas, men det suveræne tyske team var otte tiendedele fra de nærmeste rivaler, mens Max Verstappen kun blev femmer. tid øjne tredjeplad­sen.

I F2 revanchere­de Mick Schumacher sit crash under tidtagning­en og scorede sin første sejr i 2020. Tyskeren stempler nu for alvor ind i titelkampe­n og bejler til et F1- sæde næste år.

Renaults danske talent Christian Lundgaard kørte også et godt løb og besøgte med en tredjeplad­s podiet for første gang i år.

 ?? FOTO: ANDY HORNE ?? Günther Steiner håber, at han kan få en Haas- kører på podiet i 2022.
FOTO: ANDY HORNE Günther Steiner håber, at han kan få en Haas- kører på podiet i 2022.
 ??  ?? Danske Frederik Vesti øverst på podiet.
Danske Frederik Vesti øverst på podiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark