Ekstra Bladet

Blake: Jeg har ikke begået sexovergre­b

- Ritzau/ Reuters

Den 29- årige amerikaUSA: ner Jacob Blake, der blev skudt i ryggen af en betjent i byen Kenosha i sidste måned, var fredag lokal tid for retten fra sin hospitalss­eng.

Retsmødet omhandlede anklager, der blev indgivet inden skudepisod­en, som fik landsdække­nde demonstrat­ioner mod politivold og raceskel til at blusse op på ny.

Blake har via et videolink i retten erklæret sig uskyldig i anklager om seksuelt overgreb mod en tidligere kæreste og moren til hans tre børn.

Kvinden, der ikke er navngivet, hævder, at Jacob Blake brød ind i hendes hjem 3. maj, begik seksuelt overgreb og efterfølge­nde stjal hendes bil og kreditkort.

Retsmødet var Blakes første offentlige optræden siden skudepisod­en i august, der har lammet den 29- årige mand fra livet.

Blake sad oprejst i hospitalse­ngen med skjorte og slips. Ved siden af ham sad hans advokat, Patrick Cafferty.

Telefon fra Biden

Cafferty bemærkede, at Blake, der har arbejdet som maler, ikke har nogen tidligere domme bag sig i hverken Wisconsin eller andre delstater.

Retssagen mod Blake er sat til at begynde 9. november.

23. august blev Jacob Blake skudt syv gange i ryggen af en hvid betjent foran sine børn.

Episoden udløste gadekampe mellem aktivister og politi med omfattende ødelæggels­er til følge. Nationalga­rden blev også sat ind, mens væbnede hvide militsgrup­per blandede sig i protestern­e.

Torsdag talte Blake i telefon med Demokrater­nes præsidentk­andidat, Joe Biden.

– Han talte om, hvordan intet skulle overvinde ham, sagde Biden efter samtalen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? 29- årige Jacob Blake er anklaget for et seksuelt overgreb, der fandt sted inden skudepisod­en i Kenosha.
FOTO: RITZAU SCANPIX 29- årige Jacob Blake er anklaget for et seksuelt overgreb, der fandt sted inden skudepisod­en i Kenosha.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark