Ekstra Bladet

Forsøgte selvmord to gange

-

Selv om han har forsøgt at dække dem med en tatovering, vidner små, hvide ar hele vejen op ad Thomas’ underarm om flere års selvskade. Med en smørkniv har han savet i sig selv igen og igen. For at flygte fra smerten og straffe sig selv.

Som 13- årig løb Thomas med blod på tøjet direkte hjem til sin mor. Her blev han hentet af politiet. Først senere fik han at vide, at han havde dræbt sin ven. Og endnu senere forstod han alvoren af det.

Øje for øje

– Jeg brød fuldstændi­g sammen og lukkede mig inde i mig selv, siger Thomas, som på grund af sin unge alder overgik til de sociale myndighede­r og blev sendt på døgninstit­ution.

Det var her, han begyndte at skade sig selv, og i de to år, han boede på stedet, fik han det kun værre. To gange har han forsøgt at begå selvmord.

– Jeg tænkte, at hvis Claudio skulle dø, så skulle jeg også. Jeg skulle have samme straf. Øje for øje.

Antipsykot­isk medicin

Vendepunkt­et kom for seks år siden, da Thomas og Cecilie blev kærester.

– Da jeg lærte hende at kende, mødte jeg et menneske, der holdt af mig for den, jeg er. Hun og hendes familie er skyld i, at jeg er den person, jeg er i dag. Jeg er mere rolig og slet ikke udadreager­ende, siger Thomas, som dog har været indlagt på psykiatris­k afdeling nogle gange.

Den unge mand virker afklaret med, at han formentlig skal tage antipsykot­isk medicin resten af sit liv, og at han aldrig bliver 100 procent rask. Han er godkendt til fleksjob, men det er ikke afklaret, hvor mange timer han kan holde til.

Mentalt føler Thomas dog selv, at han er et helt andet sted i dag.

– Før skulle jeg kun passe på mig selv, og det var jeg ikke særlig god til. Nu har jeg et ansvar for, at min datter har det godt, og det har hun kun, hvis jeg også har det godt. Det er først, efter at jeg har fået hende, at jeg har indset, at jeg er nødt til at komme videre.

Jeg brød fuldstændi­g sammen og lukkede mig inde i mig selv

mepe

 ?? FOTO: LENE ESTHAVE ?? Thomas er far til en pige på to år.
FOTO: LENE ESTHAVE Thomas er far til en pige på to år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark