Ekstra Bladet

GALE MED FART

SPEEDWAY- KONGEN OG HANS DATTER: Nanna og Erik Gundersen får sig tit en snak om succes og om at udleve sine drømme her i livet

- CLAUS JESSEN FOTO: CHRISTER HOLTE jes@ eb.dk

Hvis der er to ting, som den tidligere speedway- konge Erik Gundersen og datteren Nanna er vilde med, så er det høj fart og musik.

– Jeg er fartgal. En ren adrenalin- junkie. Som barn ville jeg køre speedway, men mine forældre turde ikke give mig en motorcykel. Så jeg fik en pony i stedet for, griner Nanna Gundersen, som i disse år arbejder benhårdt på at skabe sig en karriere som sangerinde.

Erik Gundersen kan ikke længere drøne af sted med 180 km/ t.

– Men jeg kan spille høj musik. Det gør jeg her i værkstedet, når jeg restaurere­r mine gamle motorcykle­r. Det gør jeg ofte i de sene aftentimer – gerne frem til klokken 02.30, fortæller den 60- årige speedway- helt.

Far og datter sidder i Erik Gundersens værksted i hjemmet i Tjæreborg syd for Esbjerg. Her er Nanna vokset op med musik, heste og masser af mennesker. Her får de ofte en far- dattersnak om, hvad der skal til for at få succes og leve sine drømme ud.

– Jeg er stolt af min datter. Hun har så meget talent og arbejder hårdt for at nå sine drømme som sangerinde, lyder fra den vestjyske speedway- helt.

I eget tempo

I dag har den 26- årig Nanna Gundersen for længst slået sit navn grundigt fast i det esbjergens­iske musik- og kulturliv. Nu drømmer hun om at komme et skridt videre på de større scener.

– Men det skal være i mit tempo og på min måde. Jeg skal gøre mine egne erfaringer. Vejen frem til målet betyder meget for mig. Jeg bliver hele tiden spurgt, hvornår jeg begynder at optræde med mit eget materiale. Jeg skriver for øjeblikket på en række sange.

– Men det er ikke noget, som jeg involverer nogen i. Det er meget personligt og følsomt for mig. Hverken mine forældre eller kæreste har hørt noget endnu. Det kommer den dag, hvor jeg selv er helt parat til det, smiler Nanna Gundersen.

Ifølge Erik Gundersen har datteren tidligere været en anelse for ydmyg.

– Hun var ikke så god til at sælge sig selv. Vi er jo i Vestjyllan­d, og familien sagde altid ’ Ja, ja, vi må jo godt lige ...' Men hun har lært det, griner Erik Gundersen.

– Nanna, hvor selv om ti år?

Erik Gundersen bryder ind: – Da har hun en masse børn. Til den tid vil jeg til konfirmati­on. ser du

Pengene ikke vigtigst

dig

Nanna Gundersen: – Jeg håber, at jeg er slået igennem med noget fantastisk fed og original musik. Jeg kan ikke leve uden musik og musik- miljøet. Pengene betyder faktisk ikke særlig meget for mig. De er på ingen måde det vigtigste eller styrende for mig.

Erik Gundersen: – Det var den heller ikke for mig. Jeg så aldrig, hvad der var i lønningspo­sen. Man skal være tro mod sig selv og gøre det, som gør en glad. Så skal man nok nå frem til målet, hvis man arbejder hårdt for det.

Jeg er stolt af min datter. Hun har så meget talent og arbejder hårdt

Man skal være tro mod sig selv og gøre det, som gør en glad

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark