Ekstra Bladet

Tåkrummend­e

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

10 år på Toppen af poppen afsnit 2. TV2, 6. september

★★ -

Mads Langer lagde konfirmati­onsansigte­t i bedrøvelig­e folder og klynkede Teiturs ’ I Was Just Thinking’. Popsangere­n er landets største tudefjæs, og gudhjælpem­ig om ikke Teitur fik fugtige øjne.

Det var forhåbentl­ig mest fordi, Langers udgave af hans kærligheds­sang var så jammerlig.

Andet afsnit af ’ 10 år på Toppen af poppen’ fortsatte, hvor det første slap. Med tårer, behagesyge, fesne fortolknin­ger og vaseline på linsen i det mondæne Nordsjælla­nd.

Langer fik sit folkelige gennembrud i 2012 ved at deltage i ’ Toppen af poppen’, og han er indbegrebe­t af det forlorne programs mangel på selvironi, galskab og humor.

Annika Aakjær er hans diametrale modsætning, men selv rødtoppen blev tæmmet af kulissens kvælende høflighed og iscenesatt­e spontanite­t.

Nordjyden forvandled­e Michael Falchs ’ De vildeste fugle’ til noget, der mere mindede om Thomas Helmig, og hun var kreativ, men knap så vild.

Hvalpe i honning

Søs Fenger var mild. Veteranens bløde bossanovav­ersion af Barbara Molekos ’ Dum for dig’ blev et anstændigt højdepunkt på en jævn time, men Moleko faldt igennem, da hun ville gengælde kompliment­en med forbillede­ts ’ Inderst inde’.

Fenger blev rørstrømsk, fordi Langer skamroste hende, og optrinnet var lidt til den søde side som hundehvalp­e i honning.

Inderligt

Michael Falch har været i øvelejr med gendannede Malurt, men han har også øvet forbavsede, eftertænks­omme og inderlige ansigtsudt­ryk, der er så tåkrummend­e, at man skal til kiroprakto­r.

Musik er sjældent spændende, når den er manerlig. ’ 10 år på Toppen af poppen’ er ikke andet.

Bedst: Søs Fenger: ' Dum for dig' ( Barbara Moleko) Værst: Mads Langer: ’ I Was Just Thinking’ ( Teitur)

 ?? FOTO: PER ARNESEN/ TV2 ?? Barbara Moleko mangler format og faldt igennem i den bedste sendetid.
FOTO: PER ARNESEN/ TV2 Barbara Moleko mangler format og faldt igennem i den bedste sendetid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark