Ekstra Bladet

Anklager: Forsøg på at dræbe

- Ulba@ eb.dk; fleck@ eb.dk

rede økse- overfaldet siger, at det var Bandidos- rockeren, der dannede fortrop under overfaldet, mener advokat Kim Bagge ikke, at det var tilfældet.

– Han fortæller ikke den fulde sandhed. Han er ikke et mønstervid­ne. Hans forklaring er usammenhæn­gende og fuld af antipati, sagde han om økse- offeret og fortsatte:

– Der er ingen tekniske spor på gerningsst­edet og andre steder. Der mangler et motiv.

Det var ikke en buket blomster, som det 33- årige Bandidos- medlem kom med, da han ved 15- tiden 30. september sidste år i følge anklageren John Catre Nielsen ankom i en bil til en ejendom på Ulstrupvej ved Gørlev.

Han blev ramt på kroppen af seks skud og døde af indre blødninger.

Følte sig snydt

Nick Jørgensen havde flere gange i tiden før drabet opsøgt nogle personer på Vestsjælla­nd og havde haft nogle dramatiske konfrontat­ioner med dem.

Han følte sig snydt i en gen for overfaldet var en tur i Brugsen, og at han var forbi en hundeskov for at lufte sin hund, inden han var ude at spise med sin kæreste på en grillbar i Sorø.

Den forklaring svarer til oplysninge­r fra teleselska­berne om masteplace­ringer. Men anklageren hævder, at rockeren har konstruere­t sin forklaring, så den passer til.

– Han var rundt for at samle folk op, sagde anklageren i retten.

En bosnisk statsborge­r er fængslet in absentia for at have været manden med øksen

Stak af

Flere bilister kørte forbi, mens overfaldet stod på. De har ikke kunnet udpege gerningsmæ­ndene præcist. De stak af efter overfaldet.

Det er aldrig lykkedes politiet at finde våben eller de øvrige personer i det tæskehold, som overfaldt Lars. En navngiven bosnisk statsborge­r er fængslet in absentia for at have været manden med øksen. De bosniske myndighede­r har imidlertid ikke udleveret manden til retsforføl­gelse i Danmark.

Der falder dom i sagen 17. september.

Smadrede ting, blod på væggene og skudhuller flere steder i den lille stue

strid om nogle penge.

Efterforsk­ningsleder Kim Løvkvist, Midt- og Vestsjælla­nds Politi har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at politiet har haft kigget på det og haft som en tese, at der i det kunne ligge et motiv i drabssagen.

– Men vi har kigget på mange ting og vendt andre mulige motiver, sagde han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark