Ekstra Bladet

T U N G E

-

Når det gælder Valgren, er det kun teen, der er tynd. Foderstand­en ser ud til at være rigeligt god. Faktisk ser det ud til, at det er et stykke tid siden, Valgren er gået sulten i seng, for jeg savner virkelig at se muskeldefi­nering og nogle blodårer springe frem på thyboens ben.

Valgren har aldrig hørt til feltets letteste ryttere, men det er min faste overbevisn­ing, at han ikke er mødt op i sin skarpeste form her i Touren, og så kommer man ingen vegne. Han er nu engang hyret til at vinde cykelløb, og så er det skuffende, at han end ikke har forsøgt at komme i udbrud endnu.

Det er synd og skam, at han ikke har styr på sin vægt, for han har motoren til at lave store resultater. Karosserie­t er bare for stort. Jeg havde virkelig forventet mig noget andet af ham – og af Bjarne Riis, som ellers ikke plejer at være bleg for at knibe folk i maveskinde­t og rynke på næsen, hvis han får fat i for meget.

Sammen med Asgreen den mest synlige dansker i feltet - naturligvi­s ikke mindst på grund af VMtrøjen.

Det så godt ud på første etape, da han blev nummer to i en tæt spurt med norske Kristoff, men det gjorde det bestemt ikke på etapen til Lavaur, hvor det hele eksplodere­de.

Han blev taget med bukserne nede, da Bora- Hansgrohe satte tempo på den lille Côte de Luzençon, som stiger seks procent over tre kilometer. Når over 100 mand kører væk på sådan en knold, så skal verdensmes­teren bare sidde med. Det gjorde han ikke.

Mads Pedersen bliver nødt til at spørge sig selv, om ikke han er et par kilogram for tung. Det er måske o. k. til klassikern­e i Belgien, men det er det ikke i Tour de France. Her betaler man dyrt for overvægt.

□r han her overhovede­t? ❘nden Touren forudså jeg, at Niklas □g ville få det overordent­ligt svært her i Touren, og det har holdt stik – hvilket hans egen sportsdire­ktør, Kim Andersen, også har måttet konstatere.

Niklas har stadig et udviklings­potentiale og gør sig dagligt vigtige erfaringer, men det er simpelthen for tidligt at kaste ham for løverne i Tour de France. Han skulle lige have haft endnu et par andre Grand Tours i benene.

Paradoksal­t nok kan □g i år komme til at opleve at stå på podiet, når Touren lander i Paris, for hvis kaptajnern­e Richie Porte og Bauke Mollema og hjælperytt­eren Kenny □lissonde fortsætter, som de er begyndt, er der gode chancer for, at Trek-Segafredo vinder holdkonkur­rencen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark