Ekstra Bladet

CORONAFRYG­T I FELTET

Frem med vatpindene: I dag testes hele Touren, og angsten for diskvalifi­kation er stor

-

PAU ( Ekstra Bladet): Frygten for at ryge ud af Tour de France er en velkendt fornemmels­e for feltets tungeste ryttere på en hård bjergetape.

I dag kommer resten af feltet til også at mærke den.

For selv om Tourens første hviledag hverken kræver ofre for tidsgrænse­r eller styrt, så kan coronaviru­ssen komme til det, når de 22 holds op til 30 tilbagevær­ende ryttere, sportsdire­ktører og øvrige personale skal udsættes for de franske testmyndig­heders lange vatpinde.

Bekymring

Beskeden er klar: To positive tests koster en diskvalifi­kation – det vækker bekymring:

– Ja, helt sikkert.

– Man kan risikere at have det uden at vide det. Det er der mange eksempler på. Jeg er også en lille smule nervøs for, at der ud af så mange mennesker er en falsk test, der kan få stor indflydels­e, siger Trek- Segafredos danske sportsdire­ktør, Kim Andersen.

Også Christophe­r JuulJensen er nervøs før de mange tests.

– Ja, det tilføjer en ekstra dimension af usikkerhed. Det fylder.

Tabte den gule trøje

– Men vi må bare stole på, at de forholdsre­gler, vi tager, er nok til, at vi kan komme hele vejen gennem løbet uden corona, siger Mitchelton- Scott- rytteren.

Han må gå på hviledag, efter at holdet i går afgav

Adam Yates’ gule førertrøje til Primoz Roglic ( Jumbo- Visma), der kom ind i en reduceret favoritgru­ppe på den sidste Pyrenæer- etape.

Lige der var coronafryg­ten for en stund parkeret, da Roglics landsmand stortalent­et Tadej Pogacar ( UAE), sørgede for en god slovensk dag ved at være hurtigst i sprinten i Laruns foran netop Roglic.

De havde i en gruppe med Egan Bernal ( Ineos) og Mikel Landa ( Bahrain- McLaren) hentet Sunwebs schweizisk­e stortalent Marc Hirschi, der få km fra mål opgav det daglange udbrud og lod sig hente for at sprinte med om sejren.

Men han måtte strække våben og nøjes med en tredjeplad­s.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Det fylder
Christophe­r Juul-Jensen indrømmer, at coronafryg­ten fylder. I dag skal han og de andre ryttere testes.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Det fylder Christophe­r Juul-Jensen indrømmer, at coronafryg­ten fylder. I dag skal han og de andre ryttere testes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark