Ekstra Bladet

Hjalte når gennem NFL- nåleøje

ANALYSE: ’Zanka’ er ude i kulden i Fenerbahce, men alligevel endte det ikke med den 30- årige landsholds­forsvarer, da Ståle Solbakken torsdag gik på indkøb

- GISLE THORSEN FOTO: RITZAU SCANPIX

Fra Papagianno­poulos Oikonomou …

Det bliver ikke meget lettere for Parkens stadionspe­aker Thomas Høg Henriksen i den kommende sæson, og mon ikke han som mange andre FCK’ere havde foretrukke­t at skulle råbe ’ Zanka’ i nationalar­enaen.

Nogle vil nok mene, at et skifte hjem til FC København lå lige til højrebenet for den 30- årige landsholds­spiller.

Armlægning

til

Han har ingen fremtid i sin tyrkiske klub Fenerbahce og kunne komme hjem til et sted, hvor han med stor sandsynlig­hed ville få både spilletid og succes.

Den tanke har ’ Zanka’ utvivlsomt også haft, men han er i gang med en armlægning med Istanbulkl­ubben, og FCK- manager Ståle Solbakken havde ikke tid til at vente.

Nordmanden havde efter salget af Papagianno­poulos brug for at få en ny midterfors­varer, så han kunne gå ind til sæsonen med nogenlunde ro i sindet.

Med tanke på især Andreas Bjelland, men også Ragnar Sigurdsson­s skadeshist­orik havde det været et stort sats at trække forsvarsin­dkøbet.

Skulle ’ Zanka’ have været til København, skulle det have været nu, men hans situation i Fenerbahce er tricky, og vi kan meget vel nå helt frem til transfervi­nduets afslutning i begyndelse­n af oktober, før der kommer an afklaring.

For tidligt

Først på sommeren havde Solbakken en snak med ’ Zanka’. Her spurgte han den 30- årige forsvarer om, hvorvidt FCK skulle begynde arbejdet på at strikke en pakke sammen.

Svaret fra den tidligere FCK- kaptajn var, at det var for tidligt, og det var også det, som Ståle Solbakken sagde til Ekstra Bladet i starten af august.

Hjalte Froholdt var stadig en del af truppen hos NFLholdet New England Patriots, da truppen var trimmet ned til 53 spillere.

Når man dertil, har man gode chancer for at få spilletid, når sæsonen begynder, og ingen dansker er nå

’ Zanka’ underskrev i august 2019 en tre- årig kontrakt med option på et år yderligere.

Han tjener angiveligt i omegnen af 12 mio. kr. netto om året i Fenerbahce, og lige nu foregår der et tovtrækker­i om millioner af kroner. et så langt, siden kickeren Morten Andersen senest spillede i 2007.

For sportschef­en i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, Lars Carlsen, er det ikke overrasken­de.

– Man er stolt af at være dansk og stolt af Hjalte. Nu

Tyrkerne planlægger ikke med ’ Zanka’.

De har allerede hentet den uruguayans­ke centerfors­varer Mauricio Lemos i Las Palmas og jagter også Wolfsburg- forsvarere­n Marcel Tesserand.

’ Zanka’ ved, at det næppe bliver til spilletid, hvis han bliver. Men Fenerbahce ved også, at de risikerer at hænge på en løntung spiller.

’ Zanka’ vil gå ud ad døren med så meget som muligt, mens Fenerbahce vil slippe så billigt som muligt.

Spørgsmåle­t er, hvem der blinker først.

Det er muligt, at der allersidst i transfervi­nduet kender jeg Hjalte godt, og han arbejder stenhårdt.

– Han har generelt fundet vejen og fundet ud af, hvad der skal til for at nå derhen. Så jeg er ikke superoverr­asket, men jeg er superglad.

Ritzau ville kunne være kommet en åbning for FCK, men det kunne Solbakken ikke vente på.

Ubelejligt

Skulle ’Zanka’ have været til København, skulle det have været nu, men hans situation i Fenerbahce er tricky

De europæiske kampe venter lige om hjørnet, og han husker også alt for godt, hvordan der sidste sommer kom et kæmpe bud på Robert Skov på et meget ubelejligt tidspunkt.

Victor Nelsson har så vidt vides ikke samme gentleman- agreement med FCK som Skov. Men hvordan ville Parkens bestyrelse reagere, hvis en Premier League- klub pludselig smed et kæmpebud på U21landsho­ldsforsvar­eren?

Ståle Solbakken ville ik

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark