Ekstra Bladet

Har gået i den bedste forsvarssk­ole

- Gisle@ eb.dk

ke risikere kun pludselig at stå med Bjelland og Sigurdsson og har længe jagtet en ny midterfors­varer.

Sotirios Papagianno­poulos var ikke god nok til at spille fast i København, men er samtidig – i hvert fald i egen optik – for god til nærmest konstant at sidde udenfor.

Standby

Med skiftet til AIK kan den 29- årige svensker nu endelig få spilletid, og FC København kan kanalisere hans lønkroner videre til den to år yngre Marios Oikonomou.

Og drømmen om ’ Zanka’ er sat på standby.

Marios Oikonomou har gået i en af de bedste skoler, der findes for forsvarssp­illere: den italienske.

Den 27- årige græker har tilbragt hovedparte­n af sin karriere i Italien. Han kom til Cagliari allerede som 21årig og har også optrådt for Bologna, SPAL og Bari i Støvelande­t.

I alt nåede han 42 kampe i Serie A og 32 kampe i den næstbedste italienske række, inden turen i 2018 gik retur til Grækenland.

Godt hovedspil

Han har de seneste sæsoner spillet for AEK og spillede Champions Leaguefodb­old for hovedstads­klubben for et par år siden.

Marios Oikonomou bliver af Ekstra Bladets græske pressekild­er beskrevet som en stærk, dynamisk spiller med hovedspil.

I FCK ser man ham som en forsvarssp­iller, der er på en højere hylde end Sotirios Papagianno­poulos, og han skal nok få pænt med spilletid i hovedstade­n.

Førstevalg­et i midterfors­varet Victor Nelson har Ståle Solbakken ikke planer om at trække lige så store veksler som i sidste sæson, mens Andreas Bjellands fysik kræver pauser.

FC København har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r betalt 700.000 euro – 5,2 mio. kr. – for Oikonomou, der har fået seks landskampe for Grækenland.

Derudover er der i aftalen mellem FCK og AEK diverse bonusbetal­inger. Marios Oikonomou har fået en kontrakt, der gælder de kommende tre sæsoner. et veludvikle­t

 ?? FOTO: LARS POULSEN FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ikke denne gang
Det blev ikke i denne omgang, at Ståle Solbakken og ’ Zanka’ blev genforenet i FC København. Den norske manager har i stedet hentet græske Marios Oikonomou.
FOTO: LARS POULSEN FOTO: RITZAU SCANPIX Ikke denne gang Det blev ikke i denne omgang, at Ståle Solbakken og ’ Zanka’ blev genforenet i FC København. Den norske manager har i stedet hentet græske Marios Oikonomou.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? ’ Zanka’ sluttede med et mesterskab, inden han drog til engelske Huddersfie­ld. Den 30- årige landsholds­forsvarer skiftede i sommeren 2019 til Fenerbahce, men har ingen fremtid i den tyrkiske klub.
FOTO: JENS DRESLING ’ Zanka’ sluttede med et mesterskab, inden han drog til engelske Huddersfie­ld. Den 30- årige landsholds­forsvarer skiftede i sommeren 2019 til Fenerbahce, men har ingen fremtid i den tyrkiske klub.
 ?? FOTO: FCK. DK ?? FCK kunne torsdag aften offentligg­øre købe af den græske forsvarer Marios Oikonomou, der er hentet i AEK.
FOTO: FCK. DK FCK kunne torsdag aften offentligg­øre købe af den græske forsvarer Marios Oikonomou, der er hentet i AEK.
 ??  ?? Marios Oikonomou i aktion for AEK i en Champions League- kamp mod Kasper Dolberg og Ajax.
Marios Oikonomou i aktion for AEK i en Champions League- kamp mod Kasper Dolberg og Ajax.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark