Ekstra Bladet

Elbæk stiller ikke op

-

Tidligere leder for Alternativ­et Uffe Elbæk, der nu er medstifter af partiet Frie Grønne, ønsker ikke at stille op ved næste folketings­valg.

– Jeg bliver ved med at være et politisk menneske og politisk engageret i Frie Grønne, men jeg er 66 år nu, og ved næste valg er jeg tæt på 70, så jeg synes, at det ville klæde mig at sige ’ okay Uffe, nu skal du noget andet’.

Det siger han efter pressemøde­t i går, hvor Frie Grønne blev præsentere­t.

Uffe Elbæk var i 2013 med til at stifte Alternativ­et. Men tilbage i marts gik partiet mere eller mindre i opløsning.

Folketings­medlemmern­e Sikandar Siddique, Uffe Elbæk, Susanne Zimmer og Rasmus Nordqvist forlod Alternativ­et og efterlod Torsten Gejl som den eneste tilbagevær­ende i folketings­gruppen.

En slags nestor

Uffe Elbæk understreg­er, at han på ingen måde er stoppet i politik, selv om han ikke genopstill­er, og at han kommer til at spille en ’vigtig og afgørende’ rolle i Frie Grønne.

– Jeg har ønsket at have rollen som en slags nestor, altså den gamle i gruppen ( Frie Grønne red.), og skal være med til at sikre, at vi kommer rigtig godt ud over rampen, siger han.

Danmarks Malcolm X

Sikandar Siddique er ifølge Elbæk den rette til at lede partiet og en ’ helt særlig politiker’.

– Selv om man skal passe på ikke at lægge et for stort ambitionsp­res på ham, så har jeg i andre sammenhæng­e sagt, at han kunne gå hen at blive Danmarks svar på Malcolm X ( berømt amerikansk borgerrett­ighedsfork­æmper, red.), siger han.

Ritzau

 ??  ?? Uffe Elbæk fortsætter i politik. På de indre linjer vil han spille en ’ vigtig og afgørende rolle’ i det nye parti.
Uffe Elbæk fortsætter i politik. På de indre linjer vil han spille en ’ vigtig og afgørende rolle’ i det nye parti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark