Ekstra Bladet

Vil ikke høre brok

Mortens murerfirma er udsat for en 3F- blokade, selvom lønnen er ’ fair’

- THOMAS HARDER harder@ eb.dk

’ Hej. Jeg hedder Morten. Jeg har siden 2016 haft murerfirma ( MK Byg v/ Morten Krabbe som i december 2019 blev til MK Totalbyg ApS). Vi holder til i Kibæk. Vi er seks ansatte, hvoraf de to er lærlinge.’

Sådan indleder Morten K. et brev om at være en lille murer mod en stor fagforenin­g – og føle sig uretfærdig­t behandlet.

Morten forstår ikke, at han skal have bøvl med fagforenin­gen, nu hvor han betaler en i hans øjne fair løn. Og han synes, hele Danmark skal have mulig

Fagforenin­gerne er ved at have udspillet deres rolle, hvis de ikke kommer ind i dette århundrede. Frit valg er en selvfølge, så længe medarbejde­rne bliver behandlet ordentligt. Pak sammen, og skrid med jeres mafiametod­er. Christian J.

Hvis han betaler og sørger for, at hans folk får løn og arbejdsvil­kår efter overenskom­sten, hvad er så grunden til, at han ikke underskriv­er en overenskom­st, som han overholder i forvejen? Bluff ! Knud D.

3F har et kæmpe problem, hvis de afpresser småvirksom­heder, som har tegnet overenskom­st med en 3F- konkurrere­nde virksomhed. Jeg regner med, at politikere/ politi snarest går ind i sagen og giver 3F en bøde i milliardkl­assen. Pierre H.

3F tvinger ingen. Morten må ansætte de folk, han har brug for. Han kan bare ikke regne med, at medlemmer af 3F søger jobbet, da han IKKE vil garantere hed for læse, hvordan 3F arbejder. Hans brev, som 3F kommentere­r nedenfor, fortsætter således:

’ Jeg er medlem af Arbejdsgiv­erforening­en KA og omfattet af deres overenskom­st med Det Faglige Hus. Det er en overenskom­st, der er anerkendt af Arbejdsret­ten. Men 3F kræver, at jeg tegner overenskom­st med dem.’

’ Det vil jeg ikke, da jeg jo allerede har en overensde vilkår, som de vil ansættes under.

Kenneth Hansen

For 3F handler det ikke om ordentlige forhold, kære murermeste­r – du er blot spændt for den 3Fvogn, der skal trække deres kamp mod de organisati­oner, der har evnet at udstille den gamle fagbevægel­ses ineffektiv­itet og pamperi – endda til billigere kontingent.

Birger K. komst. Det har fået 3F til at lave en blokade, og det betyder blandt andet, at ingen af 3F’s medlemmer må arbejde for mig.’

Hvorfor bruger de ikke kræfterne på de steder, hvor der ikke er styr på tingene?

Hængt ud i pressen

’ Jeg har vedhæftet en lønseddel fra en af mine medarbejde­re, og som det fremgår af den er der slet ikke noget at komme efter for 3F.’

’ Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke bruger kræfterne på de steder, hvor der ikke er styr på tingene i stedet på virksomhed­er, hvor der er ordentlige forhold. Jeg forstår heller ikke, at jeg skal hænges ud i den lokale presse, som signalerer, at vi ikke har ordnede forhold,’ skriver han.

Han HAR tegnet en rigtig overenskom­st, blot med en konkurrent. Jeg køber nogle gange mælk i et andet supermarke­d, end jeg plejer. Det er ikke mindre mælk af den grund. Herman J.

Hvis fagbevægel­sen ikke havde sat hårdt mod hårdt, når det var nødvendigt, havde vi ikke haft de gode vilkår, vi har.

Henrik N.

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? I går havde knap 40.000 læsere svaret på, hvem de holder med i murer- konflikten. 74 procent svarer Morten – kun 18 procent vælger 3F.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING I går havde knap 40.000 læsere svaret på, hvem de holder med i murer- konflikten. 74 procent svarer Morten – kun 18 procent vælger 3F.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark