Ekstra Bladet

Sæt gerne fart på straffen også

-

har fået to års betinget EN 26-ÅRIG MAND fængsel for uagtsomt at køre ind i en bil, hvor en halvandet år gammel pige blev dræbt.

Vejbanen var glat, fordi en lastbil havde spildt minkfoder, der bestod af fiskereste­r, men den unge mand havde af uvisse årsager overset, at andre bilister kørte langsomt med tændte havariblin­k for netop at advare om spildet.

Med fuld fart kørte han op i bilen, hvor den lille pige var passager.

på alle

DET ER TRAGISK måder. For den unge mand, for familien til den lille pige og for barnet selv, der aldrig fik lov til at vokse op.

Burde straffen have været en anden, hvis man spurgte manden på gaden?

Transportm­inisteJUST­ITSMINISTE­RIET, riet og Skattemini­steriet har sammen udarbejdet en folder med titlen ’ Vanvidskør­sel skal stoppes’. I den er der ni tiltag, der skal give tryghed på de danske veje. I folderen står blandt andet:

om hensynsløs­e personer, ’DER ER TALE der med fuldt overlæg bringer andres liv i fare, og som indtil nu har været ligeglade med konsekvens­erne. Samtidig vurderer politiet, at der er tilfælde, hvor der er kobling mellem vanvidsbil­isterne og bandemiljø­et, som vi på ingen måde må lukke øjnene for.’

Der er også tilfælde, hvor TILFÆLDE, JA. direktøren fra Whiskybælt­et ræser afsted i sin BMW. Det står der ikke noget om. Eller de unge drenge i Jylland, der kører ræs og hamrer ind i et parcelhus.

Det korte af det lange er, at det som almindelig borger er ufattelig svært at forstå logikken, når man læser om mennesker, der sætter andres liv på spil i trafikken

det lange er, DET KORTE AF at det som almindelig borger er ufatteligt svært at forstå logikken, når man læser om mennesker, der sætter andres liv på spil i trafikken og måske endda tager liv, mens de er påvirkede af stoffer eller alkohol – og som får lov til at sove branderten ud i detentione­n og sendes hjem. kørekortet er taget, JO, JO, men det forhindrer jo ikke vedkommend­e i at låne mormors bil, indtil han eller hun bliver kaldt i retten, vel?

paradoksal­t, at strafDET FOREKOMMER fen for svindel, socialbedr­ageri m. m. eksekveres langt oftere og til længerevar­ende strafferam­me.

Jeg forstår ikke, at man ikke vægter levende mennesker af kød og blod, der mister livet – eller hvis familie skal leve i bundløs sorg over den afdøde – højere.

se regeringen­s nye retJEG VIL GERNE ningslinje­r ført ud i livet. Tak.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Vanvidsbil­isme – som her på Rødhøj ved Asnæs, hvor en 28- årig kvinde blev dræbt af en vanvidsbil­ist – bør straffes hårdere.
FOTO: PER RASMUSSEN Vanvidsbil­isme – som her på Rødhøj ved Asnæs, hvor en 28- årig kvinde blev dræbt af en vanvidsbil­ist – bør straffes hårdere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark