Ekstra Bladet

Forældre rystet over afgørelse

Tidligere reality-deltager tiltalt for grov vold og for at efterlade 15årig i hjælpeløs tilstand

- METTE PEDERSEN mepe@ eb.dk

– Jeg forstår det ikke. Og jeg er dybt rystet over, at ingen nu bliver stillet til regnskab for Mathis' død.

Sådan lyder det fra Henrik Matthiasse­n, efter at han har fået afslag på en klage til Statsadvok­aten i forbindels­e med sagen om hans søn.

På en kold morgen i slutningen af marts blev 15- årige Mathis Matthiasse­n fundet død ved boldbanern­e på Hørby Stadion mindre end 500 meter fra familiens hjem i Nordjyllan­d.

Kvalt med hundehalsb­ånd

En 32-årig tidligere realitydel­tager er tiltalt for grov vold og for at efterlade Mathis i hjælpeløs tilstand.

Politiet mener, at den tiltalte gav teenageren stoffet mdma, tævede drengen og udsatte ham for kvælning med hundehalsb­ånd og bælter. Tidligt om morgenen mellem klokken 06.20 og 06.30 mener politiet så, at den 32- årige kørte drengen til boldbanern­e, placerede ham på jorden og kørte væk.

Hvad der helt konkret slog Mathis ihjel, fremgår ikke af anklageskr­iftet, og anklager Mette Bendix har afvist at kommentere dødsårsage­n før retssagen.

Men de efterladte forældre er dybt frustrered­e over, at ingen vil blive retsforful­gt, dømt eller komme i fængsel for selve dødsfaldet. Ingen vil blive holdt ansvarlig for, at deres søn aldrig kom hjem.

– Vi blev chokerede, da vi så tiltalen. Vi havde forventet, at der ville blive rejst tiltale for drab eller som minimum vold med døden til følge. Vi ved jo, hvilken vold Mathis blev udsat for, siger Henrik Matthiasse­n.

Kan ikke føre bevis

Forældrene klagede derfor over tiltalen til Statsadvok­aten, men den klage er nu blevet afvist.

– Statsadvok­aten vurderer på samme måde som Nordjyllan­ds Politi, at der ikke kan føres bevis for andet end det, der allerede er rejst tiltale for, siger familiens bistandsad­vokat Jens Christian Christense­n til Ekstra Bladet.

Forældrene er skuffede. Henrik Matthiasse­n ved godt, at uanset hvad der sker, når sagen kommer for retten, så bringer det ikke Mathis tilbage.

Nogen må stå til ansvar

– Men han er ikke bare blevet udsat for vold, han er også blevet kvalt, og han endte med at dø. Det vil vi selvfølgel­ig gerne have, at nogen bliver stillet til regnskab for.

– Hvad håber du på nu?

– At han ( den tiltalte, red.) får den strengest mulige straf, hvis han bliver dømt.

Den tiltaltes forsvarer Helle Iversen ønsker ikke forud for retssagen at udtale sig om, hvordan den 32årige forholder sig til anklagerne. Han tilkendega­v dog ved grundlovsf­orhøret, at han nægter sig skyldig.

 ?? PRIVATFOTO ?? Mathis Matthiasse­n lå med ansigtet ned i asfalten, da han blev fundet af hundelufte­re. Han havde ingen jakke på, og hans kondisko var placeret ved siden af ham.
PRIVATFOTO Mathis Matthiasse­n lå med ansigtet ned i asfalten, da han blev fundet af hundelufte­re. Han havde ingen jakke på, og hans kondisko var placeret ved siden af ham.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark