Ekstra Bladet

TILBAGE I ULVESTAMME­N

En tydeligt glad Pione Sisto er tilbage i Superligae­n, hvor han skal hjælpe FCM til at genvinde mesterskab­et

- KLAUS EGELUND ege@ eb.dk

Det knastørre brud med FC København endte med at koste både Celta Vigo og Pione Sisto dyrt, før han kunne sætte sin signatur på den aftale med FC Midtjyllan­d, som netop er blev offentligg­jort.

For da FC København bombastisk proklamere­de sammenbrud i forhandlin­gerne med Pione Sisto, så forlod Ulvenes største konkurrent i spillet om Sisto samtidig spilleplad­en.

Manglende konkurrenc­e koster i fodboldver­denen.

Spille sig i storform

Celta Vigo kom til at sande det, da FC Midtjyllan­d smed et bud på 16 mio. kr. på bordet – samt udsigten til yderligere bonusser på op til ni mio. i den periode, som Pione Sisto spiller i ulvedragte­n. Spørgsmåle­t er, hvor længe det bliver. Ekstra Bladet forstår, at aftalen mellem Pione Sisto og FC Midtjyllan­d er, at Sisto skal spille sig i storform frem mod nytår. Senest til foråret skal han stå knivskarpt, når mesterskab­et skal afgøres.

Allerede næste sommer kan Pione Sisto vise sig at være flyveklar igen, hvis alt går op i en højere enhed. Planen i FC Midtjyllan­d er ikke så firkantet, at han skal afsted til den tid, men noget er ikke gået efter planen, hvis Pione Sisto tager hul på kontrakten­s tredje kontraktår.

Senest sommeren 2022 skal Pione Sisto videre, og det er hovedperso­nen selv indstillet på.

– Der vil altid være pres på, når man er Pione. Der er ikke forskel på ude og hjemme. Det er bare et anderledes pres.

– Så du er ikke kommet hjem for at blive?

– Nej, sagde Pione Sisto i forbindels­e med præsentati­onen.

Grundet FC Midtjyllan­ds planer om at sende Pione Sisto hurtigt videre, risikerer Celta også, at klubben går glip af de bonusser, som ville bringe overgangss­ummen op på det niveau, som FC København var parat til at betale.

Bonusser på ni mio. kr. er hægtet op på FC Midtjyllan­ds præstation­er i Europa. Spanierne får fem mio. kr., hvis det lykkes at gå i Champions League, mens Europa League udløser tre mio. kr. Bonusaftal­en udløser maksimalt ni mio. kr.

På samme vis har FC Midtjyllan­d også i forhandlin­gerne med Pione Sisto haft held til at lukke en aftale, som ligger under det, som FC København stillede kantspille­ren i udsigt.

– Det var mit hjerte. Mit hjerte valgte pludselig at tage FC Midtjyllan­d. Jeg fandt ud af, at det altid har været mit ønske, men nogle gange bliver man testet, sagde Pione Sisto ved præsentati­onen om sit fravalg af FCK.

Sprænger lønrammen

Der er dog ingen grund til at frygte, at Pione Sisto kommer til at lide nød. FC Midtjyllan­d sprænger sin lønramme med aftalen.

Lønførende Erik Sviatchenk­o får baghjul med 100.000 kr. om måneden. Pione Sisto bliver ny topscorer i lønhierark­iet med 4,5 mio. kr. årligt. Dertil kommer en stribe bonusser til en samlet værdi af fem mio. kr., som kommer til udbetaling løbende, mens Pione Sisto spiller for FCM. Aftalens opbygning betyder, at ryger Pione Sisto allerede videre næste sommer, så vil han tjene omkring 6,5 mio. kr. på at spille for FC Midtjyllan­d.

Samlet løn for Pione Sisto ligger på 23 mio. kr., hvis han spiller samtlige fire kontraktår i klubben.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? En farverig dag på Heden
Sisto Locco Majuleikwa ( tv.) og Masima Sisto Iccang ( til højre for Pione Sisto) stammer fra Sydsudan, og der fejrer man glædelige begivenhed­er i familien med sang og dans.
FOTO: CLAUS BONNERUP En farverig dag på Heden Sisto Locco Majuleikwa ( tv.) og Masima Sisto Iccang ( til højre for Pione Sisto) stammer fra Sydsudan, og der fejrer man glædelige begivenhed­er i familien med sang og dans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark