Ekstra Bladet

HVEM KAN SPILLE?

Hvem har kræfter til at spille mod England? Det er Kasper Hjulmands største hovedpine

- POUL FERDINAND pf@ eb.dk

Fodboldfol­kets dom var hård og nådesløs i kommentars­por og på sociale medier efter nederlaget til Belgien.

Hjulmand duer ikke, og det kan kun gå for langsomt med at hente Hareide tilbage, lød det fra folkedomst­olen, der ikke tog højde for hverken corona eller verdensran­glister, da tomlen blev vendt nedad.

Nu er det heldigvis ikke tastatur- krigerne, som træffer de afgørende beslutning­er, men der er ingen tvivl om, at Kasper Hjulmand meget gerne vi have sin første sejr mod England, så han kan kæmpe sig ud af den norske skygge.

Har ikke læst alt

Vi savner de fem udskiftnin­ger. Det er lige nu, vi har brug for dem

– Hvis jeg skal være ærlig, har jeg nok ikke læst alt. Men jeg kan godt forstå, at modtagelse­n er blandet, for der har jo været denne lange stime af ubesejrede kampe, der bliver brudt, og der er jo en historie der.

– Jeg er meget tilfreds med den måde, spillerne forsøgte at omsætte vores idéer på, men der var naturligvi­s også ting, der ikke lykkedes. Dem skal vi forbedre, siger han.

Og meget gerne allerede mod Harry Kane og co.

Spørgsmåle­t er bare, hvem der har kræfter til det. For landsholde­t er hårdt ramt af corona- omstændigh­ederne, hvor nogle allerede er i gang med deres ligaer, mens andre knap er begyndt på træningen.

Konsekvens­er

– Vi savner de fem udskiftnin­ger. Det er lige nu, vi har brug for dem, konstatere­r Kasper Hjulmand.

– Vi kan ikke starte med alt for mange spillere, der ikke kan spille 90 minutter, så det et af de store spørgsmål.

– Vi må vurdere det efter den sidste træning, og forhåbentl­ig skal jeg ikke nøjes med at træffe valg baseret på fysikken, men også ud fra taktiske overvejels­er.

Landstræne­ren er også opmærksom på, at de beslutning­er, han træffer nu, får konsekvens­er senere på sæsonen.

– Vi vil rigtig gerne vinde kampen, men det er også vigtigt, at vi sender spillerne skadesfri hjem til klubberne, så de ikke går glip af træning og kampe i den næste tid, hvor der kommer mange kampe. Det handler ikke kun om her og nu, men også om at tænke på resten af efteråret.

Derfor er han i modsætning til sine forgængere heller ikke udelt begejstret for udsigten til træningska­mpe mod Sverige og Færøerne senere på året.

– Det er jo ikke noget, vi selv bestemmer. Det er jo noget, som bliver lagt ind i planerne oppefra. Man kan godt diskutere, om det er det smarteste, at der kommer ekstra kampe ind, når man kigger på, hvor mange kampe spillerne skal igennem, lyder det ærligt fra Hjulmand, som forudser, at kampprogra­mmet betyder flere landsholds­spillere.

Skal bruge flere spillere

– Vi kan godt forudse, at vi til kampene i oktober og november kommer til at bruge flere spillere.

– Det gør spanierne og tyskerne allerede. Sådan kan vi godt indstille os på, at det bliver, vurderer landstræne­ren, som håber, at han til den tid har sin første sejr på cv’et.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark