Ekstra Bladet

Så er den gal igen!

-

De kan altså noget med skandaler på det engelske landshold, hvor den ellers så succesrige landstræne­r, Gareth Southgate, har sine udfordring­er med at tøjle fodboldmil­lionærerne. I november brændte superstjer­ne Raheem Sterling helt sammen, da han tog kvælertag på Liverpools Joe Gomez i landsholds­lejren, og Manchester Uniteds Harry Maguire er p. t. uden for truppen efter sit voldsomme sammenstød med græsk politi på Mykonos.

Og op til dagens brag i Parken er den gal igen.

Kvindeligt selskab

For i Island kunne hverken Mason Greenwood eller Phil Foden undvære kvindeligt selskab. Så de brød de strenge coronaregl­er og inviterede et par lokale kvinder med på værelset.

De unge kvinder kunne dog ikke dy sig for at dele billeder af spillerne på sociale medier. Det opfangede den lokale avis DV, og så rullede skandalen, mens begge spillere blev sendt hjem i skam på hver deres fly og dermed misser kampen.

– Det er klart, at Phils opførsel er helt upassende, lyder det fra Fodens klub, Manchester City, mens tonen er den samme hos bysbørnene fra United.

– Vi er skuffede over Mason Greenwoods adfærd, er den klare besked fra Old Trafford.

Heller ikke landstræne­r Gareth Southgate er imponeret.

Isolerede duoen

Han måtte lynhurtigt tage affære og isolere duoen fra resten af truppen, mens han endnu ikke har taget stilling til, om dumheden får konsekvens­er for duoens fremtid på landsholde­t.

– Det er to gutter, jeg ikke kender så godt endnu. De har sagt undskyld, og det hele skete så hurtigt, at vi er nødt til at få overblik over fakta, inden vi beslutter noget, siger den engelske landstræne­r.

I engelske pressekred­se var der frygt for, om bruddet på coronaregl­erne ligefrem kunne få konsekvens­er for kampen.

Men ifølge Kasper Hjulmand har det slet ikke været på tale.

– Hvis de har været isoleret efterfølge­nde, og spillerne bliver testet – og det gør de jo, inden de går ind til kampen – så kan jeg ikke se, at der er nogen problemer. Og jeg har ikke hørt andet.

– Mit gæt er, at de finder nogle andre gode spillere, de kan sende på banen. Det ændrer ikke det store, lyder det tørt fra den danske landstræne­r.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Phil Foden har i den grad dummet sig i Island.
FOTO: RITZAU SCANPIX Phil Foden har i den grad dummet sig i Island.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark