Ekstra Bladet

Southgate: ’ Vigtigt at knæle’

-

Der er to ting, der har været diskuteret flittigt siden lørdagens 0- 2- nederlag til Belgien.

Enden på den danske stime af kampe uden nederlag og fornuften i at afskibe effektive Åge Hareide.

Og så landsholde­ts beslutning om at knæle, der i første omgang blev sat i gang af en engelsk anmodning.

Flere medier, blandt andre Ekstra Bladet og Politiken, har i kommentare­r anklaget landsholde­t for hykleri, fordi man støtter Black Lives Matter- bevægelsen, men ikke tager stilling til undertrykk­elsen af menneskere­ttighedern­e hos VM- værten Qatar.

På Ekstra Bladets initiativ blev den engelske landstræne­r Gareth Southgate indviet i den danske debat.

Varmede mit hjerte

Den blander han sig ikke i, men han understreg­er, at gestussen med at knæle er en vigtig begyndelse.

– Jeg tror, at det er et utroligt vigtig emne over hele verden lige nu.

– Det varmede mit hjerte at se reaktionen i vores eget land. Jeg føler, at vi er ved et punkt, hvor der kan skabes forandring. Der har været så meget snak i årevis om diskrimina­tion, og virkelighe­den er, at medmindre du har hovedet begravet i sandet, så er du denne sommer blevet bevidst om nogle ting, som mange os aldrig havde tænkt alvorligt over. Mennesker som mig selv, hvide og midaldrend­e, siger den engelske landstræne­r.

– Jeg læser bøger, og lytter til mennesker. Det har øget min bevidsthed om ting, jeg aldrig har tænkt over, understreg­er Gareth Southgate, som mener, at det er for tidligt at lægge gestussen med at knæle på hylden.

– Det er for let at skubbe det ind under gulvtæppet. Det er en vigtig gestus, som hele fodboldver­denen er nødt til at støtte. Men det er klart, at der er mange yderligere skridt, der er nødt til at følge den symbolske protest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark