Ekstra Bladet

SLOVENSK GULFEBER

Stik mod al statistik ligner to slovenere de største bejlere til årets Tour- sejr

-

LA ROCHELLE ( Ekstra Bladet): Efter to hårde etaper i Pyrenæerne blev hviledagen brugt på afslapning i den historisk vigtige havneby La Rochelle for de trætte Tour- ryttere.

Der blev rullet småture for at besigtige afslutning­en på dagens etape lige nord for byen, og weekendens to etaper i Pyrenæerne blev analyseret af klassement­rytterne.

Af dem skiller to sig ud. Manden i førertrøje­n, Primoz Roglic, og weekendens stærkeste og mest ivrige angriber, Tadej Pogacar.

To vidt forskellig­e ryttere, der dog har et stort fællestræk: De er fra Slovenien.

Et land på under halvdelen af Danmarks størrelse, der altså aktuelt har fostret to af de største bejlere til sejren i verdens største cykelløb.

Den øverste hylde

Et faktum, Primoz Roglic næsten ikke kan tro.

– Jeg ved, at Tadej er stærk. I Pyrenæerne viste han, at han lige nu er den stærkeste.

– På den første dag var der ingen, der kunne gå med ham, da han angreb. Og den anden dag – hvor han vandt – var han også meget stærk.

– Jeg ved, at han er en konkurrent, men for mig er det faktisk smukt at se to slovenere kæmpe på øverste hylde her i Frankrig.

– Det er faktisk helt vildt, at en nation som vores med to millioner mennesker at have verdens i øjeblikket to bedste cykelrytte­re, siger Jumbo- Visma- kaptajnen.

Med sine 30 år er han ni år ældre end sin unge landsmand, der i weekenden understreg­ede, at hans tre etapesejre og samlede tredjeplad­s i sidste års Vuelta a España – efter den sejrende Roglic – ikke var tilfældig.

Han er i gang med sit første Tour de France.

Og selv om han i sidevinden på 7. etape tabte knap halvandet minut, har han med eksplosive angreb og forrygende bjergkørse­l vist, at han i hvert fald ikke skal udelukkes som den første debutant- vinder siden Laurent Fignon i 1983.

– Min form er virkelig god. Jeg havde ikke forventet at tage sejren søndag, og da slet ikke at tage 40 sekunder lørdag.

– Det er jeg overrasket over, men omvendt vidste jeg, at benene var gode, siger Tadej Pogacar.

Velovervej­et og moden

På pressemøde­t i går virkede han velovervej­et og moden, og der var ingen rysten på hænderne.

Heller ikke, da han blev spurgt til, om UAE- holdet efter Fabio Arus exit og Davis de la Cruz’ hårde styrt i løbets start nu også er stærkt nok til at bide skeer med Jumbo- Vismas gule armada.

– Jeg tror, at vi er stærke nok til at kæmpe om trøjen. Vi har allerede vundet to etaper ( Alexander Kristoff vandt 1. etape, red.), og de la Cruz er på vej tilbage.

– Vi skal nok få vores chancer, sagde han selvsikker­t.

Med mindre sidevinden spiller rytterne et puds kommer den chance ikke de første dage.

De to kombattant­er – og de øvrige to millioner slovenere – skal nok vente til fredag, hvor målstregen ligger i Massif Centrals højeste pas, Pas de Peyrol.

Det er faktisk helt vildt, at en nation som vores med to millioner mennesker at have verdens i øjeblikket to bedste cykelrytte­re

 ?? FOTO: STEPHANE MAHE/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Flyvende
Primoz Roglic og Tadej Pogacar ( th.) er to vidt forskellig­e ryttere, der dog har et stort fællestræk: De er fra Slovenien.
FOTO: STEPHANE MAHE/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Flyvende Primoz Roglic og Tadej Pogacar ( th.) er to vidt forskellig­e ryttere, der dog har et stort fællestræk: De er fra Slovenien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark