Ekstra Bladet

( Be) holder masken

-

LA ROCHELLE ( Ekstra Bladet): Med coronaviru­ssens indtog har alle samfund måttet ændre vaner og adfærd.

Også i cykelverde­nen og specielt i verdens største cykelløb er der sket ændringer.

Eksempelvi­s er der påbud om masker og krav om afstand. Og så er adgangen til rytterne blevet meget begrænset for både tilskuere og journalist­er.

Men ikke alt er irriterend­e og begrænsend­e. Sunwebs Søren Kragh Andersen ser i hvert fald tiltag, han godt kunne tænke sig at gøre permanente.

– Jeg synes helt klart, at vores omgang med tilskuere til og fra bussen er værd at beholde. På holdet synes jeg, at vi ser færre syge. Vi bliver ikke forkølede og syge så ofte.

– Så at være mere isolerede fra tilskuerne kunne jeg godt tænke mig bliver en rutine i fremtiden. Det er faktisk ret positivt, siger

Søren Kragh Andersen.

Sidste år fik han det meste af foråret spoleret på grund af sygdom, der gjorde, at han ikke fik trænet og toppet på de rigtige tidspunkte­r.

Det medførte, at han selv indførte regler om eksempelvi­s ikke at give hånd til journalist­erne for at undgå bakterier.

Spoleret foråret

Og han har såmænd tænkt sig også at bevare noget af det, mange andre finder irriterend­e.

– Jeg har lært meget om, hvor nemt det er at blive syg i en klassiker- periode – og hvordan jeg vil gøre det i fremtiden.

– Eksempelvi­s hvis jeg flyver i et fly, så tror jeg, at jeg vil have mundbind eller maske på – måske i resten af min karriere – selv om coronaen er væk. Simpelthen bare for at beskytte mod en almindelig influenza, siger Søren Kragh Andersen.

 ??  ?? – Eksempelvi­s hvis jeg flyver i et fly, så tror jeg, at jeg vil have mundbind eller maske på, fortæller Søren Kragh om tiden efter coronaen.
– Eksempelvi­s hvis jeg flyver i et fly, så tror jeg, at jeg vil have mundbind eller maske på, fortæller Søren Kragh om tiden efter coronaen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark