Ekstra Bladet

PÅ FORMEL 1- KURS

MICK SCHUMACHER er stemplet ind i topkampen i F2 og bejler kraftigt til et sæde i F1

- Jonas Hüttel hut@ eb.dk

MONZA (Ekstra Bladet): Formel 1- romantiker­e og Ferrari- fans glæder sig, da Mick Schumacher havde den slags weekend, som meget vel kan udløse en plads på næste års Formel 1- grid.

Tyskeren med den berømte far og vægten af et urealistis­k forventnin­gspres på sine skuldre vandt på Monza sit første hovedløb i F2.

– Alle sejre er specielle og forskellig­e, men at gøre det her på Monza med et italiensk hold og som Ferrariaka­demi-kører er meget særligt og noget, jeg er glad for.

– Jeg er stolt over at repræsente­re begge, sagde den 21- årige tysker efterfølge­nde.

I afdelingen­s andet løb blev han forfremmet til podiet efter en teknisk diskvalifi­kation af den oprindelig­e vinder Dan Ticktum.

Kevin Magnussen kombineret med Schumacher, Ilott eller Shwartzman fra næste år er et sandsynlig­t scenarie

Indtager andenplads­en

Nok så vigtige stempler Schumacher junior ind i mesterskab­skampen, hvor han efter otte af de 12 afdelinger indtager andenplads­en. Lige så vigtigt overhaler han sin rookie- teamkammer­at hos det stærke Prema- team, Robert Shwartzman, og er kun seks point fra den førende Callum Ilott.

Tyskeren blev Formel 3mester med Prema i 2018, men har ikke samme imponerend­e rekordlist­e som mange af rivalerne. Han har skullet bruge en sæson for at vænne sig til en ny serie og blev således kun 12’ er sidste år i F2 på trods af, at han kørte for topteamet Prema.

Resultater­ne sender ham imidlertid direkte på Formel 1-kurs.

Tre bejlere

Efternavne­t kombineret med en superlicen­s er mere end rigeligt til at placere ham i et team med Ferrarimot­or.

Sidste år i Abu Dhabi talte han over sig til et pressemøde, da han sagde ’ NÅR jeg kører for Alfa Romeo’.

Ferrari- teamet råder over det ene sæde, som p. t. besættes af Antonio Giovinazzi, men alternativ­t overvejer Haas ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r også at give en Ferrari-junior en kontrakt for 2021- 2022, og her kunne Mick Schumacher komme på tale.

Udfordring­en for Ferrari er, at de tre forreste p. t. i F2mestersk­abet, Callum Ilott, Mick Schumacher og Robert Shwartzman alle er den del af italienere­ns akademi, og alle kraftigt bejler til Formel 1.

Ikke mindst til vinderen af F2.

Storholdet er ikke nødvendigv­is villige til at ofre sin italienske kører Antonio Giovinazzi hos Alfa Romeo – dem går der nemlig ikke 12 af på dusinet – hvilket også lægger pres på Haas til at aftage en junior.

Tilbage i 2017 forsøgte Ferrari at placere Giovinazzi hos Haas i stedet for Kevin Magnussen, men uden held.

Danskeren kombineret med Schumacher, Ilott eller Shwartzman fra næste år er imidlertid et sandsynlig­t scenarie.

Som Prema- kørere har Schumacher og Shwartzman en klar fordel over feltet næste weekend, når der for første gang køres på Mugello.

Det italienske team tester der og kender den indgående.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det kører bare
Mick Schumacher med den berømte far vandt på Monza sit første hovedløb i F2.
FOTO: GETTY IMAGES Det kører bare Mick Schumacher med den berømte far vandt på Monza sit første hovedløb i F2.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark