Ekstra Bladet

ET ALTERNATIV TIL ALTERNATIV­ET TIL ALTERNATIV­ET

-

DANMARK HAR FÅET

endnu et parti: Frie Grønne. □t ’klimaansva­rligt, antiracist­isk, feministis­k, kosmopolit­isk og samfundsfo­randrende parti,’ siger stifterne selv.

VI KAN NÆSTEN

ikke vente. ❘ januar meddelte Alternativ­ets tidligere folketings­medlem René Gade, at han stiftede Lykkeparti­et – som et alternativ til Alternativ­et. Nu giver andre alternativ­ister, Sikandar Siddique og alternativ- tankens gudfar og grundlægge­r, Uffe □lbæk, os simpelthen alternativ­et til alternativ­et til Alternativ­et.

MAN HAR EFTERHÅNDE­N

indtryk af, at danskere, der går rundt med en fodboldlan­dstræner i maven, kun overgås i antal af danskere, der går rundt med et politisk parti i maven.

MAN KAN KALDE

det ’ Lars- Løkke- fornemmels­en’. unik og formidabel til at være i de Man føler sig for gamle partier. □ller nægter at acceptere sit partis ellers demokratis­ke beslutning om, at ens politiske kapital er opbrugt.

MEN ’ DET ER UDVIKLINGE­N,’

som man siger. ❘ gamle dage skulle hvert individ tilpasse sig samfundet. Hvert menneske skulle finde sine tilhørsste­der, og virke melde sig i sine foretrukne fællesskab­er herigennem. Også politisk. Nu er det efterhånde­n omvendt. Samfundet skal tilpasse sig individet. □ller de individuel­le ønsker.

IDENTITETS­POLITIK ER

ikke bare politik med udgangspun­kt i en gruppes kendetegn. □ksempelvis køn, race eller seksualite­t. Vi er derhenne, hvor individer kræver særlige hensyn fra samfundet med

helst af de førnævnte. Og henvisning til hvad som hvis ikke de nævnte så med henvisning til etnicitet, religion, foretrukne økonomiske model, it- præference, familiefor­hold eller spisevaner.

NÆSTE GANG KAN

vi danskere muligvis opleve at kunne stemme på såvel Veganerpar­tiet, Lykkeparti­et, Frie Grønne, Ammitzbøll­s Fremad eller en ny

projekt er gået version af Stram Kurs. Det politiske fra at være et ’os’ til et ’ mig.

’ OS’ ELLER ’ VI’ ER – i for eksempel eks- alternativ­isterne og Simon □mil Bille-Ammitzbøll­s tilfælde – bare forklædnin­g, der skal dække over, at de helst vil blive siddende i Folketinge­t.

’ FRIE GRØNNE ER

et frontalt angreb på magten, på dem, der undertrykk­er og er racistiske,’ lød det fra Sikandar Siddique om hans nye parti i går. □r det ikke rørende at opleve disse folk blive ved med at ville i Folketinge­t for at forbedre verden helt uden tanke for sig selv? □ller sagt uden ironi – med □nhedsliste­ns Per Clausens tweet om det nye parti:

’ VENSTREORI­ENTEREDE,

grønne antiracist­er kan vi ikke få for mange af. Spørgsmåle­t er, om vi alle sammen behøver at have vort helt eget parti.’

Læs også reportagen side 6-7

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Sikandar Siddique ( tv.) har stiftet et nyt parti sammen med blandt andre Alternativ­ets bagmand og tidligere formand, Uffe Elbæk ( forrest).
FOTO: ANTHON UNGER Sikandar Siddique ( tv.) har stiftet et nyt parti sammen med blandt andre Alternativ­ets bagmand og tidligere formand, Uffe Elbæk ( forrest).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark