Ekstra Bladet

PIONE HOME

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

lettere omskrivnin­g fra filmen ’ E. T.’ er Pione Sisto tilbage i FC Midtjyllan­d, hvor fodboldeve­ntyret startede for den lille dribler.

Et fuldstændi­g vildt skifte og selvfølgel­ig løftet af et tumultaris­k forløb, hvor FCK splashede ud på privatfly og D’Angleterre i kampen for Sistos underskrif­t.

Det var dog ikke nok for familien Sisto, der åbenbart hele tiden havde FCM som første prioritet – skal man tro Sistos egne ord i forbindels­e med præsentati­onen.

At FC Midtjyllan­d kunne vriste Pione Sisto ud af kløerne på Ståle Solbakken og co., er naturligvi­s en kæmpe triumf for midtjydern­e – og en ordentlig transfer- blodtud til FCK.

DEN FJER I hatten kan FCM- folkene snildt bruge i fortælling­en om, at FCK ikke er så enerådende i dansk fodbold som tidligere – og at FCM er en værdig udfordrer til kongestole­n i Superligae­n.

Og ja, de vil hurtigt børste ydmygelsen af sig i FCK. Ikke mindst udadtil, men den må alligevel gøre nas på Ståle Solbakken og co.!

På det sportslige plan er det også en kæmpe transfer. Ja, Pione Sisto er ude i en ordentlig karriere- rutsjetur, og FCM burde jo ikke have været næste skridt for Pione Sisto, men for Brian Priske er det en kæmpe triumf at få i hånden.

Med tilgangen af Pione Sisto bliver der blot lagt yderligere til den holdning, at FCK for en gangs skyld ikke er forhåndsfa­voritter til Superliga- guldet.

Den ligger nu på FCM – og hvis de får hevet Pione Sisto op fra den spillemæss­ige sump, han desværre har befundet sig alt for længe i, så kan han brænde Superligae­n af som ingen anden.

MED PIONE SISTO får FCM en kreativ muskel, som ingen andre kan flekse lige så hårdt i Superligae­n. På sine bedste dage vil den klejne kreative drible kunne dreje de fleste backs en god tur ned i græsset – og er med garanti en spiller, der vil gøre Superligae­n noget sjovere.

Når det er så vanvittigt et skifte, så er det jo også, fordi det hører til sjældenhed­erne, at en Superligak­lub køber en La Ligaspille­r med mere end 130 kampe på bagen, som med de 25 år er i sin bedste fodboldald­er – og selvfølgel­ig også med et pænt antal landskampe på cv’et, nemlig 21.

FOR PIONE SISTO selv er FCM en redningskr­ans, der er kastet ud til en spiller i havsnød efter depression, sportslig nedtur – og nå, ja – en frugtkur, der næppe følger med til Herning.

Han har åbenlyst brug for en tryg havn og nogle omgivelser, der både forstår, værdsætter og respektere­r Pione Sisto for den specielle væremåde, der også er en del af den komplicere­de figur Sisto.

Det får han i FCM, der omvendt ikke har brug for den skrøbelige udgave af Sisto, der skaber mere ravage på eget hold end uro hos modstander­ne. Slet ikke nu, hvor klubben for en gangs skyld skal bevise, at de også kan levere i Europa.

Alligevel virker FCM som det oplagte valg for Pione Sisto – også selvom det er et trin ned ad karriestig­en og forløbet fremstod noget rodet.

FORHÅBENTL­IG KAN Superligag­enstarten også betyde et Sistocomeb­ack til det landshold, der i aften tager imod England. Nederlaget til Belgien i lørdags viste i hvert fald, at bolden skal være en del på danske fødder, og det spil bør Pione Sisto kunne bidrage til.

Så måske er det den, der ler Sisto, der ( måske) ler bedst …

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark