Ekstra Bladet

PÅ BESØG I GHETTO

Dansk Folkeparti finder det forkert, at imam mægler i sag om måneders uro på Motalavej

- Svarede helt udenom, da Ekstra Bladet spurgte til hans familiære tilhørsfor­hold. – Er du i familie med den ene part i konflikten, og anser du det ikke som et problem at være mægler, når du har sympatier hos den ene familie? – Familierne sender reULRIK BAC

Der var ikke meget ballade, da Pia Kjærsgaard og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti i går var på besøg i ghettoen på Motalavej i Korsør.

Måneders uro mellem to libanesisk­e indvandrer­familier var ikke til at få øje på nogen vegne, da de to sammen med formand for Boligforen­ing Korsør, Ebbe Ahlgren, gik rundt mellem boligblokk­ene i løbet af formiddage­n.

Der har da også været nogenlunde ro på, siden politiet meldte ud for nogle uger siden, at der faldet ro på, efter at det tilsynelad­ende var lykkedes en imam fra området at mægle.

Storsmilen­de

Netop imamen – Hussein Elkhodr – dukkede storsmilen­de op til sidst under besøget. Her blev han mødt af en ivrig Pia Kjærsgaard, som spurgte til nogle af de oplysninge­r om familiefej­den, som Ekstra Bladet tidligere har skrevet om.

Blandt andet om imamen bakker op om forældrene til en 20- årig kvinde, der ikke kunne få lov til at have et kærestefor­hold til en mand fra den anden familie, sådan som medlemmer af mandens familie har oplyst det over for Ekstra Bladet.

– Der er ikke længere nogen problemer, og de to er lykkelig gift i dag, sagde imamen.

lkdskælsa

Imamen fortalte også, at hans opgave ikke var at spille politibetj­ent eller dommer, når han mægler i konflikten, men alene at tage sig af sociale spørgsmål.

– Hvis nogen har begået kriminalit­et, så er det politiet, der tager sig af det, og jeg taler tit med politichef­en i Slagelse, sagde imamen.

Medlemmer af den ene familie har til Ekstra Bladet oplyst, at de ikke har kunnet tage imamen alvorligt, fordi han er familiært beslægtet med den anden familie. Forholdet til imamen har været så anstrengt, at medlemmer af familien ikke har set sig i stand til at møde op til fredagsbøn.

Men Hussein Elkhodr svarede helt udenom, da Ekstra Bladet spurgte til hans familiære tilhørsfor­hold.

– Er du i familie med den ene part i konflikten, og anser du det ikke som et problem at være mægler, når du har sympatier hos den ene familie?

– Familierne sender repræsenta­nter til mæglingsmø­der. Desværre har de ikke kunnet sende så mange på grund af corona, svarede imamen.

– Jeg håber, begge familier anser mig for at være neutral, sagde han også.

Hvis nogen har begået kriminalit­et, så er det politiet, der tager sig af det

 ??  ?? Pia Kjærsgaard var på besøg på Motalavej i et par timer.
Pia Kjærsgaard var på besøg på Motalavej i et par timer.
 ??  ?? Imam Hussein Elkhodr har mæglet i konflikten mellem de to familier.
Imam Hussein Elkhodr har mæglet i konflikten mellem de to familier.
 ??  ?? Formand for Boligforen­ing Korsør, Ebbe Ahlgren, viste de to politikere rundt.
Formand for Boligforen­ing Korsør, Ebbe Ahlgren, viste de to politikere rundt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark