Ekstra Bladet

Reddet af Højesteret

-

Sigøjner- bossen Gimi Levakovic kom til Danmark som treårig i 1972, og siden han var 18 år, har han fået 28 domme på samlet mere end ti års fængsel for tyveri, bedrageri, grov vold, trusler, færdselslo­v og våbenbesid­delse.

Han gik ud af skolen i 7. klasse, har ingen uddannelse og har aldrig arbejdet, men levet af offentlige ydelser og kriminalit­et.

Har levet det meste af sit liv her

To af hans brødre og to nevøer er udvist til Kroatien, og anklagemyn­digheden mente i 2016, at han skulle følge efter familiemed­lemmerne med en udvisning i 12 år, da han blev idømt halvandet års fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol og dødstrusle­r mod en anden sigøjnerfa­milie i Korsør.

Men Højesteret mente, at en udvisning af Gimi Levakovic ville være i strid med Danmarks internatio­nale forpligtel­ser. Det skyldes, at han på domstidspu­nktet havde levet næsten hele sit liv her, havde familie og fire børn, hvoraf to var umyndige, og at han ingen tilknytnin­g har til Kroatien, hvor han er statsborge­r.

’ Trods alvoren af hans aktuelle kriminalit­et og trods hans kriminelle løbebane vil det være et uproportio­nalt indgreb i hans ret til respekt for privatliv og familieliv at udvise ham,’ sagde Højesteret i dommen.

Det er endnu ikke afgjort, om anklagemyn­digheden, hvis han bliver tiltalt og dømt i den nye voldssag, igen vil forsøge at få Gimi Levakovic udvist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark