Ekstra Bladet

Diktator: Har jeg siddet for længe

-

Den omHVIDERUS­LAND: stridte hviderussi­ske præsident, Aleksandr Lukasjenko, siger i et interview, at han muligvis har siddet for længe på sin post.

Lukasjenko giver udtryk for, at han ikke afviser udskrivels­en af et snarligt valg. Der skal dog først gennemføre­s en forfatning­sreform, skriver nyhedsbure­auet RIA ifølge Reuters.

Han fastslår imidlertid, at han ikke vil træde tilbage trods en massiv bølge af protester mod hans styre.

Frygter for tilhængere

Roman Babayan, chefredakt­ør for radiostati­onen Moscow Talks, som har interviewe­t den hviderussi­ske leder, siger, at Lukasjenko er bekymret for sine støtter.

– Han siger, at hans tilhængere vil blive angrebet, hvis han træder tilbage, siger Babayan om præsidente­n.

Interviewe­ne med Lukasjenko fandt sted, samme dag som den hviderussi­ske opposition­spolitiker og protestled­er Maria Kolesnikov­a var i de internatio­nale avisoversk­rifter.

Forsvundet dukket op

38- årige Maria Kolesnikov­a blev ifølge opposition­en mandag kørt væk af maskerede mænd i en varebil i hovedstade­n Minsk. I går morges dukkede hun op ved grænsen til Ukraine sammen med de to andre aktivister. En af protestled­erens kolleger siger ifølge Reuters og AFP, at Kolesnikov­a rev sit pas i stykker, da ukendte mænd forsøgte at tvinge hende ind i nabolandet Ukraine.

Det er fortsat uvist, hvad der præcis er foregået i den mystiske sag.

Ritzau

 ?? FOTO: NIKOLAI PETROV/ BELTA/ RITZAU SCANPIX ?? Lukasjenko under interviewe­t med russiske medier. Han har haft magten i 26 år og betegnes ofte som diktator.
FOTO: NIKOLAI PETROV/ BELTA/ RITZAU SCANPIX Lukasjenko under interviewe­t med russiske medier. Han har haft magten i 26 år og betegnes ofte som diktator.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark