Ekstra Bladet

Ingen parkering mellem 00 og 24

Nye handikap- parkerings­pladser på Islands Brygge giver debat – og mange afgifter

- THOMAS HARDER harder@ eb.dk

’Hej EB, det her er sgu en tand for smart! Københavns Kommune har lige lavet ni handikap- parkerings­pladser uden for Hotel Stay på Islands Brygge. Men der bor ikke en eneste handikappe­t i hele området.’

Sådan indleder Thomas H. et brev til nationen! om den nye parkerings- situation, der hersker på Islands Brygge i København.

Thomas er nemlig slet ikke tilfreds, og han mistæn

Kommunen kæmper indædt for at tvinge bilerne ud af byen. Ingen idé er for absurd. Selv ikke at omdanne alle pladser til handikap- pladser. Klaus I.

Selvfølgel­ig er det o. k., at kommunen anlægger de handikap- p- pladser, der er behov for i et område. Dog burde det ikke være tilladt for kommunerne at anlægge offentlige p- pladser på private fællesveje, da det jo er privat grund. Vil kommunerne bestemme over de private fællesveje, må de købe dem af grundejern­e og overtage udgifterne i forbindels­e med dem.

Martin J.

Det er samme problem i alle større byer. De vil så gerne have flere mennesker ind i de store byer – det giver flere skattekron­er! Men samtidig fjerner de parkerings­pladser og laver vejene ensrettede eller til bilfri zoner. Jeg ved ikke helt, hvordan de så forventer, at folk skal ker, at de mange handikappl­adser er anlagt, så der bliver bedre mulighed for at skrive bøder til ikke- handikappe­de, der kommer til at parkere der.

Det ligner en fælde

Hans brev – som kommunen kommentere­r nedenfor – fortsætter derfor således:

’ Jeg kender de fleste i området, da jeg har arbejdet i området i ni år samt boet der i to et halvt år. Så faktisk er er det ni pladser for meget.’

’ Samtidig har kommunen fjernet 75 procent af alle parkerings­pladserne i de nærmeste gader. Nu har Europark magten, og de har klistret over 15 skilte op. De skriver, man ikke må parkere fra 00.00- 24.00. Øhh, det er jo som i aldrig.’

På to dage er der udstedt 20 bøder. Hvad f… skal man gøre, hvis man ejer en bil?

’ På to dage er der udstedt 20 bøder. Hvad f… skal man gøre, hvis man ejer en bil? Det ligner jo en fælde/pengemaski­ne,’ konstatere­r Thomas H. komme til og fra deres bolig. Nåååh jo, de skal tage bus eller tog – som køre, som vinden blæser.

Jan J.

Der er jo ikke parkerings­forbud fra 00 til 24. Man må parkere der døgnet rundt, hvis man har handikapko­rt. Skiltet viser reglerne for parkering, og det er da let at forstå. Holger P.

Vi har samme problemati­k i Valby Have. Folk ’slås’ om p- pladser efter kl. 18, og alligevel står der mindst fem handikap- båse tomme HVER aften.

Kim C.

 ?? PRIVATFOTO ?? De nye handikap- pladser fylder en hel del.
PRIVATFOTO De nye handikap- pladser fylder en hel del.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark