Ekstra Bladet

Ruko- nøgler afslørede HA- hashlager

320 almindelig­e joints, 90 store joints og ti klumper fundet

- PATRICK E. NIELSEN patrick@ eb.dk

Et Hells Angels- kontroller­et hashlager indeholden­de 320 almindelig­e joints, 90 store joints og ti klumper.

Det er, hvad anklageren i en sag om organisere­t hashhandel i Nørrebropa­rken mener, at politiet fandt frem til, efter at de 7. januar i år fandt tre ens Ruko- nøgler på tre af i alt seks anholdte.

Sagen startede i går ved Retten i Glostrup, men de seks blev anholdt tilbage i januar for at tage del i den ulovlige handel i København, som Ekstra Bladet har dækket tæt.

Sammen skulle de seks personer efter forudgåend­e aftale have stået for at distribuer­e og sælge joints og hashklumpe­r.

Anholdt i baggård

Den ene af de seks tiltalte i sagen er derudover også tiltalt for at have været i besiddelse af intet mindre end 11.356 joints, der ifølge anklageren ligeledes skulle sælges i Nørrebropa­rken.

7. januar i år blev seks personer anholdt i en baggård i den berygtede hashgade Jægersborg­gade i København, der ligger tæt på Nørrebropa­rken.

I baggården fandt politiet 33 almindelig­e joints, 33 store joints og to hashklumpe­r. På tre af de anholdte blev der derudover også fundet mobiltelef­oner, der gjorde brug af kommunikat­ionsappen Cello og tre tilsynelad­ende ens guldfarved­e Ruko- nøgler.

Derefter indledte politiet jagten på den lås, som nøglerne passede til.

Låsen befandt sig på Jægersborg­gade 39, hvor et større hashlager med 320 almindelig­e joints, 90 store joints og ti klumper blev fundet under trappen i opgangen. Politiet mener, at der var tale om hashsælger­nes lager.

Let adgang til hash

Anklageren kom i sin forelæggel­se af sagen ind på, at Hells Angels angiveligt skulle stå bag hashsalget på Jægersborg­gade og i Nørrebropa­rken, som siden 70’ erne har været kendt for, at der er let adgang til den stærke tobak.

Sagen skulle være startet kl. 9.30 tirsdag, men da den ene af de to varetægtsf­ængslede ikke havde fået besked, skulle han først fragtes fra Vestre Fængsel af en patruljevo­gn, der måtte tilkaldes til opgaven.

Benægter

Da først retten var sat, tog en af de tiltalte, en 27- årig mand, plads i vidneskran­ken.

Her kunne han erkende, at han ved to lejlighede­r har haft en større mængde joints og hash på sig, som han havde købt på Christiani­a, og ville sælge på hele Nørrebro. Han benægter at skulle have noget at gøre med det organisere­de hashsalg i Nørrebropa­rken.

Den 27- årige erkendte at have været i besiddelse af 194 joints og 23 gram hash, der skulle sælges. Derudover var han ved den ene lejlighed i besiddelse af mere end 14.000 kroner.

Sagens andre tiltalte benægter alle sigtelser.

Næste retsdag i sagen er 29. september. Der forventes dom 23. oktober.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jægersborg­gade i København har i mange år været kendt som et Hells Angels territoriu­m. Ligeledes har der i mange år foregået hashsalg i gaden. Billedet er taget i anden sammenhæng.
FOTO: JENS DRESLING Jægersborg­gade i København har i mange år været kendt som et Hells Angels territoriu­m. Ligeledes har der i mange år foregået hashsalg i gaden. Billedet er taget i anden sammenhæng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark