Ekstra Bladet

Så kør dog ordentligt, børn!

-

Hvert år omkring i august starter skolerne igen efter sommerferi­en. Dermed kommer der en masse skolebørn ud på vejene.

I den forbindels­e bliver der opsat skilte, hvorpå der er diverse advarsler og opfordring­er til især bilisterne om at passe på skolebørne­ne.

Dette kan jeg sagtens følge, og det er også godt, at børnene bliver undervist i at færdes i trafikken på en ordentlig måde.

Der er bare det ved det, at mange børn ter sig fuldstændi­g, som om der ingen færdselsre­gler eksisterer – eller også at disse regler ikke gælder dem – når der er gået et lille stykke tid.

Børnene kører på fortovet, kører over for rødt, kører i fodgængero­vergangene og skvadrer i deres kæreste eje, nemlig mobiltelef­onen. Det seneste, jeg har set, var sgu skræmmende: En knægt på et elektrisk løbehjul, der racede afsted siddende på hug. Jeg ved ikke, hvor gammel han var, men jeg tvivler på, at han var 15, hvilket er minimumsal­deren for at måtte køre på elektrisk løbehjul.

Den slags løbehjul skulle aldrig have været tilladt at bruge på offentlig vej, for de er dødsensfar­lige, og når brugerne har glemt hjernen derhjemme, er der ikke meget håb.

Erik Hjetting Vestervej 8 Frederikss­und

Hvis folk bliver misbrugere, er den selvfølgel­ig stor, men jeg tror nu, at misbrugere enten er genetisk disponered­e for det eller har nogle grimme personlige problemer – eller begge dele. Det kan en aldersgræn­se ikke ændre.

Det undrer mig, at folk bliver ved med at svare på spørgeskem­aundersøge­lser om deres vaner med hensyn til sprut, sex og røg. Hvis skolelærer­en kommer med sådanne spørgeskem­aer, skal man bare rive dem i stykker.

Man skal ikke svare på dem, for det er præcis sådan noget, de forbudslid­erlige politikere sidder og venter på.

Henrik Schaufuss Hostrups Have 24 Frederiksb­erg

Mange børn ter sig fuldstændi­g, som om der ingen færdselsre­gler eksisterer

 ?? ARKIVFOTO: THOMAS BORBERG ?? Først på året går det godt med at lytte til skolepatru­ljerne og følge færdselslo­ven, men det går hurtigt ned ad bakke, mener Erik Hjetting.
ARKIVFOTO: THOMAS BORBERG Først på året går det godt med at lytte til skolepatru­ljerne og følge færdselslo­ven, men det går hurtigt ned ad bakke, mener Erik Hjetting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark