Ekstra Bladet

Stop jer selv, klimatosse­r

-

Så er der kommet tal på, hvad den elektriske omstilling af bilparken vil koste. Og som frygtet kommer det til at vende den tunge ende nedad.

Den arbejder, der bor på landet (han har jo ikke råd til byen) og har langt på arbejde, bliver ramt af en gigantisk afgift, hvis han beholder sin diesel- eller benzin-bil.

Den rige bybo ( som ofte kan tage offentlig transport ) bliver ikke ramt. Han kan sagtens nøjes med en lille elbil – som vil blive delvis betalt af den førnævnte arbejder.

Det holder ikke vand! Og når man så har fået ødelagt mange menneskers økonomi og brugt gigantiske summer på opdatering af elnettet og opsætning af hundredtus­indvis af ladestande­re, vil man i bedste fald kun opnå cirka otte procent af den ned sænkning af CO2-udledninge­n, som man stræber efter.

Den rige del af befolkning­en kan være bedøvende ligeglad. De kan fortsætte med at svine, som det passer dem!

Hvis det skal være retfærdigt, skal hvert enkelt menneske tildeles en CO2kvote, som man må bruge hvert år. Om man så bruger den til flyrejser, store huse, heste eller en ældre bil med V8- motor skal være op til den enkelte.

Hvad med alle de velfungere­nde biler, som nu skal skrottes? De bliver eksportere­t til Østeuropa med tilbagebet­aling af vægtafgift til følge. Og som jeg ser det, så bliver klimaet ikke bedre af, at bilerne kører i et andet land.

Det er jo ren og skær symbolpoli­tik!

Erik Priskorn Solitudeve­j 3 Hvalpsund

 ?? PR- FOTO ??
PR- FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark