Ekstra Bladet

En hel by bakker op: TAK, JYLLINGE

-

’ Igen tak – bare tak’.

Det skrev Betina Darling Aistrup sent mandag aften som afslutning på et åbent brev på Facebook til hundreder af støtter i den lille by Jyllinge. Teksten rundes af med et rødt emoji- hjerte.

På det tidspunkt befandt hun og ægtemanden Casper sig på et hotelværel­se i Roskilde. Det var mindre end et døgn efter den eksplosive brand, som udslettede deres parcelhus.

– Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmeli­ge vi er. Det er fuldstændi­g overvælden­de. Det har betydet ALT for os at mærke opbakninge­n – også fra folk, som vi ikke kender, siger Betina, der er overrasket over reaktioner­nes antal og styrke.

En bekendt i nabolaget satte lynhurtigt en støttekamp­agne i værk. Det har foreløbig skaffet adskillige sække med tøj, sko, makeup og legetøj til veje. Bagagerumm­et i familiens bil er fyldt, og der er endnu mere hjælp på vej.

Fik 1000 kr. af fremmed

– Der var en mand, der donerede 1000 kroner i kontanter. Er det ikke utroligt? Jeg kender ham ikke en gang. Vi føler, at hele byen står bag os, siger Casper Darling Aistrup, som bare ved tanken får tårer i øjnene.

Parret er her og nu især kede af, at gibsafstøb­inger af sønnen Alfreds hænder og fingre er væk. Det samme er Betinas brudekjole og elskede garderobe, en bog om drengens opvækst, fotoalbum, unikt legetøj og meget mere. Men det opvejes i den grad af omgivelser­nes omsorg.

Der er foreløbig tikket hundreder af støttereak­tioner ind på Facebook.

– Jeg har læst dem alle sammen, og jeg græder hver gang. Det er derfor også vigtigt for mig at svare alle med et tusind tak eller et hjerte. Folk har brugt tid på at finde noget, de kunne undvære. Det er bare Jyllinge, siger Betina med tryk på alle ordene.

Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmeli­ge vi er. Det er fuldstændi­g overvælden­de

Betina: Vi flytter aldrig

Parret er ikke i tvivl om, at de vil have bygget et nyt hus op i fjordbyen nord for Roskilde.

– Vi elsker Jyllinge. Vi flytter aldrig, siger Betina og hendes mands ansigtsudt­ryk efterlader ingen tvivl om, at han er enig.

 ??  ?? Parcelhuse­t på Lupinvej i Jyllinge var sommeren over blevet malet og forsynet med en ny terrasse. Nu er der kun en forkullet skal tilbage.
Parcelhuse­t på Lupinvej i Jyllinge var sommeren over blevet malet og forsynet med en ny terrasse. Nu er der kun en forkullet skal tilbage.
 ??  ?? Vækket af splintrend­e glas
Betina og Casper Darling Aistrup foran parrets nedbrændte hjem i Jyllinge. Lyden af splintrend­e glas vækkede hende. Kort efter var huset omsluttet af flammer.
Vækket af splintrend­e glas Betina og Casper Darling Aistrup foran parrets nedbrændte hjem i Jyllinge. Lyden af splintrend­e glas vækkede hende. Kort efter var huset omsluttet af flammer.
 ??  ?? Naboer, vender, bekendte og vildt fremmede mennesker har vist den hårdt ramte familie en overvælden­de omsorg. Her danner Casper Darling Aistrup sig et overblik over et udvalg af støttegave­rne.
Naboer, vender, bekendte og vildt fremmede mennesker har vist den hårdt ramte familie en overvælden­de omsorg. Her danner Casper Darling Aistrup sig et overblik over et udvalg af støttegave­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark